Byåsen IL Orientering

Orienteringsskole 2017

Orienteringsskole 2017

 

Byåsen IL orienteringsavdeling starter opp orienteringstreninger onsdag 19. april fra Dalgård Skole.

Her kan barn og ungdom fra 8-9 år og oppover lære orientering.

Fokus på treningene vil være:

  • Bli trygg i skogen

  • Lær å lese kart og bruk av kompass

  • Fart og moro

  • Sosialt og inkluderende miljø

Orienteringstreningene er er i utgangspunktet tilpasset utøvere fra 3. klasse og oppover. Også yngre kan delta, men det forutsetter at de har med voksne til å hjelpe seg. Uansett barnets alder er det hyggelig om foreldrene blir med. Utøverne vil etter grunnleggende opplæring følge de ulike treningsgruppene avhengig av alder. 

For å få en oversikt over hvor mange som kommer ønsker vi at dere melder dere på orienteringsskolen (ikke nødvendig for de som har vært med tidligere år):

 

Treningsoppmøte våren 2017

Treningene starter kl 18 om ikke annet er spesifisert og varer litt over en time. Det vil komme mer detaljert info om treningene på hjemmesiden dagen før treninga. Det kan komme noen endringer.

  • Onsdag 19. april Dalgård Skole
  • Onsdag 26. april Nilsbyen 
  • Onsdag 3. mai Nilsbyen
  • Onsdag 10. mai Granåsen - Sparebankhytta
  •  

Mens dere venter på at trenigene starter så kan dere forsøke dere på dette nettbaserte kurset.

 

Info til foreldre

Link til presentasjon fra foreldremøte gjennomført våren 2015. Her finner dere nyttig informasjon om treningstilbu og opplegg i orienteringsavdelinga for nye utøvere.

Facebook

Det er opprettet en egen Facebookside for orienteringsskolen som dere kan følge (søk på "Byåsen IL orienteringsskole"). Alt av informasjon vil uansett også bli lagt ut på hjemmesiden til o-avdelinga.

Utstyr

Alle treningene foregår utendørs så man må kle seg etter været og husk at man også skal være ute i skogen, men det er greit å ha på treningsutsyr som er lett å bevege seg i. Man bør unngå å bruke de fineste joggeskoene. Utover treningsklær bør man ha et kompass. Dersom man ønsker å delta på løp, så bør man kjøpe en tidtakingsbrikke. Orienteringsforbundet har satt samme en pakke med kompass og tidtakingsbrikke som vi selger gjennom klubben (se bilde) (NB! begrenset antall). Denne pakken selges til kr 550, mens veiledende pris er kr 1100. Mer informasjon om utstyr til orientering finnes her.

Ungdomsløp

Orientering som konkurranseidrett egner seg for alle, og de fleste arrangementer har løyper og klasser for de aller yngste og til elite og superveteran. Orientering er en moro idrett for hele familien. Ungdomsløpene som spesielt er tilrettelagt for yngre utøvere opp til 16 år. Der er det tilpassede løyper for ulike ferdighetsnivå. I nybegynnerklassene er det mulig å gå flere sammen, og voksne kan gjerne være med som følge. Nybegynnerklasser har premiering til alle deltakere. Terminliste for ungdomsløpene finnes her.

Påmelding til o-løp skjer gjennom et system som heter Eventor. Der kan dere registrere dere som bruker (link). I dette systemet ligger terminlisten for samtlige løp i Norge. Dersom dere får problemer med dette, kan dere kontakte Gøril Eide (goril.eide[+]trondheim.kommune.no).

Mer info om ungdomsløp er vist i presentasjon som ligger her.

Ta kontakt med Torgeir Aune dersom dere har noen spørsmål (mob 99 38 98 29 / e-post torgeira71[+]gmail.com

 

©2017 123klubb for effektiv klubbdrift leveres av KX Products