Nyborg IL

Politiattester

Politiattester

Krav om politiattest i Nyborg IL

Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Ordningen trådde i kraft 1. januar 2009.

I Nyborg IL blir ordningen håndtert på følgende måte:

Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget, som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming, skal fremskaffe politiattest. Kravet gjelder for:

• Trenere, instruktører, lagledere og assistenter/vikarer for disse som skal ha direkte kontakt med mindreårige og/eller utviklingshemmede.
• Tillitsvalgte med særlig ansvar for og eller kontakt med mindreårige og/eller utviklingshemmede der denne kontakten innebærer et tillits- eller ansvarsforhold.
• Ansatte personer med særlig ansvar for og eller kontakt med mindreårige og/eller utviklingshemmede der denne kontakten innebærer et tillits- eller ansvarsforhold.

Dette gjøres i samråd med:
Even Lægran
E-post: even (alfakrøll) nyborgil.no

eller hans stedfortreder:
Lena Kathrin Haram Mittet
E-post: lena (alfakrøll) nyborgil.no

Begge representanter har taushetsplikt overfor uvedkommende i forhold til de opplysninger de får kjennskap til.

Politiattesten inneholder kun opplysninger om personen for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis.

Innhenting av politiattest:

Steg for steg:
– for politiattestansvarlig

  • Idrettslaget må avgjøre hvilke funksjoner/oppgaver som krever politiattest.
  • Idrettslaget må lage en oversikt over alle personer som er omfattet av ordningen.
  • Politiattestansvarlig skal fylle ut følgende skjema, og sende dette til de personene som skal fremvise attest sammen med lenken til denne nettsiden som beskriver formålet bak ordningen og søknadsprosessen.
  • Politiattestansvarlig skal lage et godt system for registrering og oppfølging av ordningen. Som et minstekrav for oppfølging av ordningen skal politiattestansvarlig lagre opplysninger om:
  • hvem som har blitt avkrevd politiattest med kontaktinformasjon, for hvilke oppgaver/funksjoner, og dato for når dette ble avkrevd
  • dato for fremvisning

– for søker av politiattest

  • Det er enkelt å søke politiattest på nett
  • Personer under 18 år kan ikke søke elektronisk, og må sende søknaden per post, enten på bokmål eller nynorsk. Søknaden sendes til: Politiets enhet for vandelskontroll og politiattester, Postboks 113, 9951 Vardø

Les mer om politiattester i idretten.

Med vennlig hilsen
Styret i Nyborg IL

 

Glade, aktive og motoriske barn, unge og voksne i et sunt, godt og inkluderende miljø. 

Nyborg IL, Postboks 1147, 7420 Trondheim. Org.nr.: 986970789
E-post: 
post@nyborgil.no

Tekst fra nyhetssidene våre skal ikke gjengis uten henvisning og link til www.nyborgil.no
Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med Nyborg IL. Bilder fra bildegalleriet kan ikke benyttes uten avtale.

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift