Askers nye kretsmestere!

Asker G16 ble kretsmestere i Oslo fotballkrets etter en strålende sesong.

Tekst og foto: Jens Petter Henriksen

Asker G16 var favoritter foran KM-finalen mot Røa og vant finalen i kretsmesterskapet mellom vinnerne av de to 1.divisjonsavdelingene i Oslo Fotballkrets. Røa vant avd 2 med kun et tap og Asker vant avd 1 med kun seiere på 12 kamper og pluss 47 mål i målforskjell. Røa spilte i sommer finale i Norway Cup mot Lillestrøm hvor de tapte etter ekstraomganger.

Kampen i selv seg startet jevnt med et lite Asker overtak. Det var Oslolaget som scoret først etter godt spill på en kontring etter 13 minutter. Men det tok ikke lang tid før Føyka- laget slo hardt tilbake ved Martin Henriksen. Martin ble spilt igjennom alene med keeper hvorpå Røas gode keeper reddet skuddet og hvorpå Martin selv header inn returen og det står fortjent 1-1. Resten av omgangen var jevn og lagene gikk til pause på 1-1.

Etter hvilen var det et tent Askerlag som tok et solid tak i kampen og presset Røa i den sterke motvinden på Ekeberg kunstgress. Oscar Jacobsen sendte Asker i ledelsen 2-1 alene med keeper tidlig i omgangen og før det var gått ti minutter var samme mann frempå og satte kontant inn 3-1 etter retur fra et godt stangskudd.

Røa flyttet laget høyere på banen og hadde mye av spillet i perioden etterpå. Røa kom en gang alene med Askers gode keeper Mads S Dejligbjerg hvorpå Mads redder sikkert til corner. Asker fikk i denne perioden større spillerom offensivt og igjen var det Martin F Henriksen som var frempå etter 30 minutter og sikkert satte inn 4-1 og kampen var avgjort.  Røa reduserer på overtid på en straffe på overtid til 4-2.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift