Seier i Odd EliteCup 2017

Odd EliteCup er en invitasjonsturnering for toppklubber, interkrets og 1.div lag der sterke lag fra hele landet gjør opp om trofeet. Det vant Askers G16-lag.

Tekst og foto: Stjepan Vazon

Askers gutter havnet i pulje med FK Vidar, Grane Arendal og hjemmefavoritten Odd.Asker startet med fredagskamp mot FK Vidar fra Stavanger. Et sterkt lag som i år har spilt finale i Dana Cup og Adidas Cup (tap i begge), samt blitt nr 2 bak Bryne i G16 Eliteserien i sin krets. Kampen startet jevnt og Asker presset innledningsvis. Dessverre så scorer FK Vidar på sin første visit og tar ledelsen. FK Vidar legger seg lavt og Asker har ballen mye. Men nok en gang så scoret FK Vidar på en kontring. I andre omgang så er det samme kampbilde, og FK Vidar utnyttet våre feil og gikk opp til både 0-3 og 0-4, før Asker reduserte ved kaptein Oscar Jacobsen etter en assist fra Håkon Hjortdahl. Sluttresultat 1-4, og en tøff start på turneringen. Det gledelige var positivt spill med mange sjanser, men med dårlig utnyttelse.

Lørdag morgen var Asker klare for kamp 2 i turneringen mot Grane Arendal. Nok en gang møtte vi et lag som la seg dypt og satset på kontringer. Asker dominerte stort fra start og hadde en del store sjanser. Rett før pause så kontret Grane Arendal og tok ledelsen. I andre omgang så jevnet det seg ut litt i innledningen, men Asker satte inn en sluttspurt som resulterte i mange store sjanser. 5 minutter før slutt så kom den forløsende scoringen ved Oscar Jacobsen etter et innlegg fra Martin Henriksen. Kampen ebber ut i 1-1 etter at det ble telt minst 10 store sjanser til Asker. Dessverre uten uttelling.

Tredje og siste kamp i puljespillet lørdag ettermiddag var mot hjemmefavoritten Odd på Skagerak Arena. Odd som er et meget sterkt lag med gutter på laget som både har spilt 3.div senior og vært på landslaget. I tillegg ble de nr 4 i den nasjonale serien for G16. Primissene var klare og Asker måtte ha seier for å avansere videre i turneringen.

Kampen startet jevnt og det var 2 ballbesittende lag som møttes. Etter ca 5 minutter så scorer Oscar Jacobsen nok en gang etter assist fra Simen Halle og 1-0 til Asker. Oscar Jacobsen blir felt etter ca 10 minutter og skaffer straffe som Eirik Nese setter sikkert i hjørnet og 2-0 til Asker. Omgangen fortsatte jevnt, men Odd reduserer rett før pause.

I andre omgang så fortsatte storspillet fra Askers gutter og presset hjemmelaget til stor frustrasjon for Odds spillere. Flere tøffe dueller resulterte i flere gule kort til Odd. Resten av kampen er jevn med sjanser begge veier, men Askers gutter viste stor vilje og smartness. Kampen ender 2-1 til Asker som var meget fortjent og gutta ble da klare for avansement.

I søndagens semifinale så var motstander Randesund fra Kristiansand. Årets vinner av Dana Cup, kvartfinalist i NM G16 og vinner av 1.div på sørlandet uten tap. En klubb som har overtatt som byens beste junioravdeling.

Asker startet med å ha ballen mye og jobbet godt. Allerede etter 7 minutter så kommer første scoring ved Simen Halle etter assist fra Håkon Hjortdahl der de utspiller Randesund. Etter 13 minutter så forserer Eirik Blikaas på sin side og skyter der keeper gir retur og Simen Halle scorer på returen. Et minutt etter er hat-tricket et faktum da Simen Halle nok en gang scorer etter et knallhardt innlegg fra kanten ved Martin Henriksen. I denne perioden skjedde det mye og Randesund reduserer på en dødball. Askers gutter fortsatte å dominere banespillet, men Randesund var farlige på overganger. Rett før pause så reduserte de igjen og det står 3-2 til pause. I andre omgang så jobbet Asker jevnt og godt. Kampen var jevn da kampens gigant Simen Halle felles etter ca 8 minutter av omgangen og fikk tildelt straffe. Fabian Vazon satte straffen sikkert til siden for keeper og Asker går opp i 4-2 ledelse. Randesund hadde absolutt ikke gitt opp, og satte i gang et stort press mot Askers mål. Dette resulterer i en redusering med ca 10 minutter igjen av kampen. Resten av kampen var en «rysare», der Asker kriget meget bra og ofret seg for hverandre og laget. Kampen ebber ut og Asker vant fortjent 4-3 etter en meget bra laginnsats mot et meget godt lag. Simen Halle var kampens store spiller med sitt hat-trick.

Finale på Skagerak Arena mot FK Vidar som vi møtte i første kamp. Kampen startet godt sett med Asker øyne og kampbildet var det samme som i første kamp med FK Vidar som lå dypt og satset på kontringer, mens Asker hadde ballen mye. Dessverre så kontret FK Vidar etter 5 minutter og tok ledelsen. Omgangen fortsatte i samme spor med at Asker bearbeidet mye og det var noen sjanser begge veier. En meget billig straffe til FK Vidar etter ca 25 minutter blir reddet mesterlig av Mads Dejligbjerg, som holdt oss inne i kampen. Omgangen sluttet med ledelse til FK Vidar etter tidsvis godt Asker spill.

Innmarsj til finalen

Etter pausen så startet Asker med å jage etter utligningen og presset FK Vidar godt. Eirik Nese blir felt på vei igjennom på 20 meter etter 8 minutter av 2.omgang. Fabian Vazon utlignet deretter til 1-1 med et mesterlig frispark i krysset. Asker prøvde å øke tempoet og presset mer på for å ta ledelsen. Men FK Vidar var et seigt lag med en klar kampplan om å ligge lavt. Asker var tro mot sin plan om å holde ballen i laget og ventet på sjansen.  Keeper Mads Dejligbjerg tok det som kom av sjanser andre veien og hadde en stor kamp. 3 minutter før slutt så kom den forløsende scoringen da Oskar Nesheim satte opp Håkon Hjortdahl alene med FK Vidars keeper og han kaldt og rolig scorer. Resten av kampen ble et kjør mot Askers mål, men det ga også muligheter til Asker. Gutta holdt ut og vant 2-1! En stor prestasjon og en fantastisk avslutning på guttefotballen.

Fabian Vazon ble av en lokal jury kåret til finalens beste spiller.

Laget: Mads Dejligbjerg, Andreas Koppang, Oskar Nesheim, Bendik Sandnes, Eirik Blikaas, Eirik Nese, Henning Gullbekk, Martin Henriksen, Fabian Vazon, Tobias Ruud, Håkon Hjortdahl, Adam Strindö, Stian Eliassen, Henrik Staveli, Simen Halle, Oscar Jacobsen, Robin Grewal, Noah Kvifte og Henrik Furebotten.

Trenere: Øivind Johansen, Rolf Magnus Bredal og Mathias Folke Nordby.