NM-avansement for G16-laget

Etter å ha blitt gruppevinner i den kretsvise kvalifiseringen, skulle nå Askers gutter ut i den første mellomrunden i NM mot interkretslaget fra Ull/Kisa.

Referat: Stjepan Vazon

Asker ventet tøff motstand i denne cuprunden i NM. Ull/Kisa er godt i gang i interkretsserien, og har startet serien med 1 seier og 1 tap.

Askers lag har trent godt i det siste, men vært noe preget av sykdom og skader gjennom vinteren. Dette utartet seg dessverre i forkant av kampen og 3 nye forfall ble meldt inn. Asker dro mao noe skadeskutt til Jessheim stadion.

Uansett så var Askers gutter meget klare til kamp og åpnet kampen med stort ballinnehav og et visst press på motstanderen. Muligens overrasket dette motstanderen da de ikke fikk til noe særlig og Asker skapte mange nesten-sjanser med mye flott spill. Etter 19 min så scorer Oscar Jacobsen etter en glipp fra keeperen etter en corner, og Asker tar fortjent ledelsen.

Asker fortsetter å presse på i omgangen, dominerer spillet på banen og det er ikke et mål for lite når Håkon Hjortdahl drar til fra ca 15 meter og setter vakkert inn 0-2 etter 38 minutter.

En meget fortjent ledelse til pause.

Noen kloke ord ble sikkert sagt av Ull/Kisas trenere, for de startet 2. omgang med et skikkelig trøkk på Asker. Allerede etter to minutter av omgangen må keeper Mads Deijligberg frem med det ypperste da Ull/Kisa`s spiss kommer alene gjennom, men Mads redder strålende. Flere sjanser til motstanderen og i denne perioden er kampbildet totalt snudd. Asker har nok med å holde unna de første 10 minuttene av omgangen, noe som også resulterte i en redusering. Mot spillets gang så får Asker et frispark godt inn på Ull/Kisas banehalvdel. Ballen blir slått inn i boksen av Fabian Vazon og Henrik Furebotten flikker den videre til midtstopper Eirik Nese som får sparket den inn fra kort hold og 1-3.

Etter dette går lufta noe ut av Ull/Kisa og Asker melder seg på spillmessig med flere store sjanser. Men med 15 minutter igjen av kampen så scorer Ull/Kisa med et lykketreff når et innlegg går over alt og alle og i mål. 2-3 og dermed er det spenning igjen.

I kampens siste del så skaper Ull/Kisa igjen press på Asker og kommer også til noen store sjanser. Askers gutter tok frem det de hadde av krefter og energi og kjempet heroisk i mot, selv om det lugget spillmessig. Gutta red av stormen og jublet da sluttsignalet kom.

Dermed er Asker videre til neste runde i G16-NM. Oppsettet kommer i begynnelsen av april, og vi venter i spenning på neste motstander.

Trener Øyvind Johansen traff med taktikken da lydhøre gutter omsatte brikker på tavla til seier på banen.

Ullensaker/Kisa – Asker 2-3 (0-2).

Mål: 0-1 Oscar Jacobsen 19.min, 0-2 Håkon Hjortdahl 38.min, 1-2 Christoffer Hansen (Ull/Kisa) 53.min, 1-3 Eirik Nese 55.min, 2-3 Christoffer Hansen (Ull/Kisa) 65.min.

Askers lag: Mads Strønnes Deijligberg, Andreas Koppang, Eirik Nese, Henning Gullbekk, Henrik Jenssen Furebotten, Fabian Vazon, Adam Strindö, Håkon Hjortdahl, Simen Halle, Oscar Jacobsen, Robin Grewal (Noah Hurlen Kvifte 40 min).