Skeid

1947: Første finaleseier

Etter 30 minutter scorer Hans Nordahl kampens første mål foran 25 000 tilskuere på Brann Stadion, og lenge så det ut til at dette skulle bli finaleresultatet.

I kampens siste minutt scorer imidlertid Paul Sætrang og fastsetter sluttresultatet til 2-0 over Viking.

Skeids plan gikk ut på å i visse angrepskombinasjoner å spille med en mann mer enn motstanderen. Laget satte derfor i gang hva vi vil kalle den skjeve halfbackplassering.

Gikk angrepet frem på høyre skulle høyre half følge med i kombinasjonsspillet, slik at lagets angrep ble seks mann mot Vikings fem i forsvaret. Når dette skjedde skulle den andre half sikre forsvaret og holde seg mer tilbake.

Planen lyktes til fullkommenhet. Derfor opplevde vi i denne kampen fire- og femtrekkskombinasjoner i Skeid-laget. Viking ble løpende imellom - mens ballen arbeidet hos Skeid, i følge Aftenspostens referat.

Hans Nordahl og Paul Sætrang scoret finalemålene og sikret Skeids første NM-tittel. Dette var forøvrig den siste finalen som gikk utenfor Ullevaal Stadion.

Norgesmestrene 1947
SKEIDS FØRSTE NORGESMESTERE: Petter Due - Sigurd Smestad, Gustav Rehn, - Knut Andersen, John Bøhleng, Willy Sundblad - Henry Mathiesen, Brede Borgen, Hans Nordahl, Paul Sætrang og Kjell Anker Hansen

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift