Øvre Romerike Handicap IL

Historien vår

Historien vår

Historikk for ØRH.

Øvre Romerike Handicapidrettslag ble stiftet 4. oktober 1961. Vi var da det 13. laget i landet og det første idrettslaget for funksjonshemmede «ute på landet»

Vi het da Ullensaker Helsesportslag og hadde våre treninger på Romerike Folkehøyskole. Dette fordi Bjørg Røer var en av stifterne sammen med Haldis Haug. Bjørg jobbet på skolen og ordnet treningslokaler for oss.

De første idrettene var svømming, sittevolleyball og gymnastikk. Vi holdt på i mange år der før vi flyttet over til gymsalen på Allergot skole. Her ble det også torsdagssvømming som var populært. Her hadde vi i mange år god hjelp av Ullensaker Røde kors hjelpekorps som både kjørte medlemmer til svømminga, var med i bassenget for så å kjøre dem hjem.

I 1972 deltok vi på vårt første sittevolleyball stevne på Hamar, men uten de store resultater. Men vi utviklet idretten i Jessheimhallen og på det meste hadde vi både damelag og herrelag i forbundets landsomfattende serie.

Noen av våre utøvere begynte også med ispigging så Bislett, Kongsberg, Drammen ble besøkt. Ja Jorunn Leithe ble så god at hun fikk representere Norge i VM i Gøteborg.

PÅ 80 tallet hadde vi også stor aktivitet i bordtennis i Jessheimhallen.

Jorunn fikk også Ullensaker Kommunes kulturpris sammen med mangeårig leder Håkon Merli som var lagets leder i hele 14 år. Denne prisen ble gitt til idrettslaget og er senere benyttet til hederspris til utøvere og tillitsvalgte som har utmerket seg i laget.

Idrettslaget vårt har vært rekruttbase for paralympicsutøvere og her nevnes Siw Vestengen, langrenn og friidrett, Svenn Jan Løvås friidrett og Hilde Sæves i svømming i nyere tid. Ja toppsyklisten Morten Jahr begynte også sin idrettskarriere på ski i klubben vår før han begynte å sykle for Eidsvoll.

Før det var både Roar Sveiven og Vigdis Mørdre med i det første paralympics i 1976. Roar også på Geilo 4 år senere. 

Da volleyballen ble lagt på is i Norge ble det teppecurling som overtok og mange av volleyballspillerne begynte med teppecurling.

Vi har også i over 20 år hatt en egen treningsgruppe for utviklingshemmede i Nes. Disse utøverne har deltatt på stevner som sommeridrettslekene, Vivil lekene og Romerikslekene. I tillegg har boccialaget deltatt på ordinære stevner og NM i boccia. Det var trist når vi måtte legge ned denne gruppa for noen år siden grunnet lite oppmøte. Men de trener nå i Alfhallen.   

Vi fikk også fart på bocciaen og her ble det mange flotte turneringer på våre utøvere.

Dette resulterte i at vi begynte å arrangere Romerikstreffen hvor boccia, bordtennis og teppecurling var med fra starten. Dette stevnet har utviklet seg til å bli et av de største

innendørsstevner i landet. De siste årene har vi hatt god hjelp av Krogsrud Arbeidskoloni til dette arrangementet.

Boccia og teppecurling er begge idretter som passer godt enten du har en funksjonsnedsettelse eller er funksjonsfrisk da det er klasser for alle.

Våre utøvere hevder seg også med mange flotte resultater i NM og Norgesserien i de siste åra.

Vårt svømmetilbud har også vært populært i alle år og nå er det yrende liv i varmtvannsbassenget på Gjestad.

ØRH fikk et skikkelig løft i 2010 da vi fikk vårt eget lokale i den nye Alfhallen. Her trener vi også og det trives vi med.

ØRH er en sosial klubb som alltid har vært godt organisert, hatt tillitsvalgte med verv i krets og forbund.

Årlige medlemsturer for familier til fjells eller sjø. De to siste årene har denne turen gått til Daftø ved Strømstad.

Vi har plass til flere medlemmer så bare ta kontakt. 

Øvre Romerike Handicap Idrettslag
Postboks 321
2051 Jessheim

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift