Ubeseiret i seks kamper

Med uavgjort i to tøffe bortekamper, er Askers G16-lag ubeseiret i lagets seks siste kamper.

Asker er høstens formlag i G16 Interkrets. Etter hjemmetapet mot Fredrikstad 8. august har laget spilt seks kamper. Det har endt med fire seire (mot Hamkam, KFUM, Lørenskog og Lillestrøm) og to uavgjort (mot Lyn og Nordstrand). Dermed er det blitt 14 av 18 mulige poeng på de seks siste kampene, og Asker har plassert seg på øverste halvdel, rett bak topp 3.

Denne uka har vært hektisk. Først var det hjemmekamp i helgen mot Lørenskog som ble vunnet 3-0. Onsdag var det hengekamp borte mot Lyn. Asker har alltid slitt med Lyn i 02-klassen, og de tre siste kampene hadde endt med tap 1-6, 4-8 og 0-5. Men denne gangen var det annerledes. Asker gikk ut i hundre og kjørte kampen de først 20 minuttene. Laget vant ballen høyt i banen og kom til mange gode sjanser. Det var derfor helt fortjent da Falke Greff scoret fra langt hold etter en svak klarering fra Lyns keeper.

Kampen jevnet seg ut resten av omgangen, og Lyn fikk i gang sitt fine kombinasjonsspill. De er flinke til å doble på kant, og etter en opprulling på høyresiden utlignet de til 1-1 rett før pause. I andre omgang står kampen og vipper. Lyn har flest og størst sjanser, men Asker er fullt med i kampen og har også sine sjanser. Mot slutten av kampen henger Asker i tauene, og da er det bra at målvakt Marcus Afdal henter fram et par redninger fra øverste hylle. Dermed 1-1 og et sterkt bortepoeng til Asker.

Bare tre dager etterpå er det klart for ny vrien bortekamp – denne gang mot Nordstrand på det nye flotte dekket på Niffen. Kampen ble som ventet: Tett, jevn og med mer dueller enn finspill. Første omgang er helt jevn, selv om Asker har de største sjansene. Nærmest var Sverre Thurmer da han skjøt i stanga etter et fint innlegg fra høyresiden. Men ingen uttelling og målløst halvveis.

I andre omgang kom Asker ut i godt driv. Etter bare noen få minutter spilte Eirik Ryssdalsnes fri Sverre Thurmer på høyresiden. Han la et fint 45-graders innlegg til innbytter Jonas Nilsen som satte en perfekt avslutning til 1-0. I denne perioden er Asker gode, og laget har mange muligheter til å øke ledelsen. Men det andre målet kommer ikke, og i stedet kjemper Nordstrand seg inn i kampen igjen. De skaper ikke all verden, men de er hele veien farlige på dødball. Og når Asker gir bort litt for mange frispark og cornere, kommer uttellingen til slutt. Bare fire minutter før full tid setter Nordstrand 1-1, slik at det blir ukas andre poengdeling.

To tøffe kamper har gitt poeng i bortekamper laget aldri har tatt poeng tidligere, så det er positivt. Det samme er den lange rekka med kamper uten tap. Høstferien blir kort, for allerede lørdag 6. oktober kommer Sarpsborg 08 til Føyka for å måle krefter med Asker.

Tekst og foto: Tore Ryssdalsnes

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift