- Stolt av mentaliteten

Kom under mot Blink, men slo tilbake og vant i lånte drakter.

Kom under mot Blink, men slo tilbake og vant i lånte drakter.

STJØRDALS/BLINK-KFUM 1-2 (0-0). Det som lenge var en trå fotball-dag for KFUMs a-lag, ble til slutt en hyggelig hjemreise med tre poeng i bagasjen.

- Jeg er stolt av mentaliteten etter en rotete start på dagen, selv om det i utgangspunktet ikke skal ha noe å si, sier trener Isnes.

For denne dagen var verken poeng eller bagasje noen selvfølge.

For da KFUM-gjengen landet på Værnes viste det seg at store deler av bagasjen sto igjen på Gardermoen. Det innebar at Kåffa måtte låne Blinks helhvite bortedrakter, og en del av KFUM-gutta måtte også snøre på seg lånte sko.

Heller ikke i åpningsminuttene gikk det helt på skinner for Kåffa. Fisnik Kastrati fikk skuldra ut av ledd etter en duell, og måtte forlate banen allerede etter tre minutters spill.

Målløs omgang
Ingen av lagene klarte å skape særlig med sjanser i den første omgangen. Sånn sett var det naturlig at det sto 0-0 til pause.

Omgangens største Kåffa-sjanse hadde Yannis (som kom inn for Fisnik) da han stakk gjennom etter at Robin lempet ballen inn bak Blink-forsvaret. Avslutningen på halv volley gikk dessverre til side for mål.

I andre omgang skjedde det mer – foran begge mål.

Tore fikk en stor sjanse da han tok et dypt løp og ble spilt lekkert fri av Moses, men keeper kom ut og stoppet avslutningen.

Det var hjemmelaget som kunne juble først. Et langt oppspill fra egen banehalvdel gikk i bue over alt av KFUM-spillere. Uten å gå i bakken ble ballen lempet videre på direkten i bue over vår sisteskanse Skjærstein. 1-0 – og stor lettelse for et hjemmelag som er på desperat poengjakt for å stå i divisjonen.

- Det er en sur scoring etter sløvt forsvarsspill, mener trener Isnes.

KFUM-sjefen skulle imidlertid få noe å glede seg over i siste halvdel av andre omgang.

1-1 kom etter at Stian ventet inn Tobias på en overlap inne i boksen. Vår løpsvillige høyreback slo hardt inn foran mål der Moses fikk dyttet inn utlikningen.

Bare sju-åtte minutter senere kom det mer – og igjen kom det på høyresiden. Denne gangen var det Yannis som hadde satt fart. Et nytt flatt innlegg, Moses var på rett sted igjen og dytter elegant ut til Stian som kunne sette inn matchvinneren. Årets tilrettelegger og årets toppscorer for KFUM, men denne gangen i omvendte roller.

- To herlige mål med opprullinger på kant som vi har trent på, senest i går.

Holdt unna
Da det gjensto et drøyt kvarter handlet, det om å styre inn tre viktige poeng for å kunne henge med utover høsten i kampen om kvalik-plassen. Blink var ikke helt ufarlige i sluttminuttene, mens KFUM fikk gode muligheter på overganger. Et par minutter før ordinær blåsetid kunne Lars Olden Larsen punktert kampen endelig da han ble satt opp av Yannis, men avslutningen med venstra gikk over mål.

Akkurat det var helt glemt da dommeren blåste av etter 94 minutter og 30 sekunders spill på Nye Blinkbanen. For det viktigste å få med seg i bagasjen denne dagen var uansett de tre poengene.

- Det er sterkt at vi snur dette i vanskelige omgivelser. Vi er solide defensivt om dagen, selv om Blink tidvis blir litt ubehagelige med lange baller og mye folk framover, sier Isnes.

Og på toppen av det kan oppmann Dag glede seg over at han slipper draktvasken denne gangen.

Andre kamper i ligaen i dag: Kjelsås-Egersunds 2-3, Arendal-Hødd 1-2 og Fløy-Vidar 0-5.

Det betyr at Skeid står med sine 44 før deres kamp i morgen, med forfølgerne Egersunds og Hødd på 39, KFUM på 37, Arendal på 36, Bryne på 33 (en kamp mindre som Skeid) og Kjelsås 32.


©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift