Til topps i eliteturnering

Askers 2004-gutter spilte seg helt frem til finalen i eliteturneringen på Nadderud. Der endte det uavgjort mot Stabæks hardtsatsende lag - slik at begge ble utropt som vinnere.

Askers 2004-gutter spilte seg helt frem til finalen i eliteturneringen på Nadderud. Der endte det uavgjort mot Stabæks hardtsatsende lag - slik at begge ble utropt som vinnere.

TEKST OG FOTO: TORE RYSSDALSNES

Det var Askers akademilag som var invitert til å delta i helgens eliteturnering. 14 spillere ble satt sammen til en tropp til denne turneringen, mens de resterende akademispillerne i årgangen deltar på ROS-cup om en uke. Spillerne spiller på to ulike lag i serien, og dette var første gang de spilte sammen. Spillet ble derfor bedre etter som turneringen skred fram.

Deltakelsen var veldig sterk, og det var åtte gode lag som møttes til 12-minutters kamper. Dermed møtte alle lagene hverandre i løpet av fire hektiske timer - før det ble plasseringsspill der lag 1 møtte 2, 3 møtte 4, og så videre.

Henrik Olsvik og Diart Defca jubler for scoring. 

Asker startet med 2-1-seier over Bærums Verk Hauger. Asker fikk to tidlige mål, og hadde bra kontroll hele kampen selv om BVH reduserte på slutten.

Neste kamp var mot Bærum. Asker var det førende laget, men det var langt mellom de store sjansene, og kampen endte dermed 0-0.

I kamp tre møtte Asker hjemmefavorittene fra Stabæk. Asker-spillerne hadde litt stor respekt, men sto likevel godt imot. To minutt før slutt skjøt Stabæk et frispark gjennom muren og inn til 1-0 seier.

Neste kamp var mot en annen Tippeliga-klubb. Odd tok tidlig ledelsen, men Asker jobbet seg inn i kampen, og utlignet på et flott langskudd, slik at kampen endte 1-1.

Kampen mot KFUM ble kanskje dagens beste for Asker. KFUM var nesten ikke over midten, og Asker hadde full kontroll og vant 2-0.

Også i kampen mot Ørn Horten hadde Asker god kontroll. Asker scora to fine mål, og selv om Ørn reduserte på slutten var ikke 2-1-seieren nevneverdig trua.

Siste seriekamp var mot Kjelsås. Her var det det en finaleplass til vinneren i potten. Asker var hakket bedre, og fikk også uttelling halvveis uti kampen. Det ble kampens eneste mål, og Asker-gutta kunne dermed juble for andreplass i seriespillet og finalekamp mot Stabæk.

Mathias Brokhaug Gabrielsen og Oliver Dixon jubler for scoring. 

I finalen var Asker nærmere Stabæk enn i den innledende kampen. Asker var tettere i duellene og skapte også noen sjanser, selv om Stabæk var førende i store deler av ordinær tid og i den fem minutter lange ekstraomgangen. Det ble imidlertid ingen mål, og med 0-0 ble det delt seier. Straffesparkkonkurranse kommer først seinere enn i 12-årsklassen.

En flott prestasjon av 2004-laget. Og det lover godt fram mot høstens velkomstperiode og neste sesong når gutta - sammen med noen andre som altså snart skal på ROS-cup - skal utgjøre stammen i Askers 13-årslag i 2017-sesongen.

 

Bak fra venstre: Said Ali, Noah Ingolfsland, Henrik Olsvik, Mikkel Fusche, Sivert Ryssdalsnes, Marchus Bjørge Nielsen, Diart Defca, Nicholas Sandbrekke og Jakob Schei Hennig (trener). Foran fra venstre: Scott Johnsen, Jesper Nordby Johansen, Oscar Berg Grøtta, Bård Alexander Hjelle, Mathias Brokhaug Gabrielsen og Oliver Dixon. 

Det ble en flott "tjuvstart" på neste års 04-spilling for Siver Ryssdalsnes og Marcus B. Nielsen på Nadderud. 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift