Ny solid seier for Kvinnelaget

Jentene besøkte ENK i Knarvik og tok hjem en fortjent 0-3 seier. Jevn første omgang, men i andre dominerte Sotra stort og sløste med målsjansene.

Jentene besøkte ENK i Knarvik og tok hjem en fortjent 0-3 seier. Jevn første omgang, men i andre dominerte Sotra stort og sløste med målsjansene.

Eikanger/Nordhordaland/Kvernbit(ENK) - Sotra 0-3 (0-1)
 
0-1         Stine Hesjedal (30 min)
0-2         Anne Bjørsvik (50 min)
0-3         Solveig Midttun (80 min)
 
Dommer: Steinar Sævdal, Radøy/Manger FK
 
Bane: Knarvik Kunstgras
Antall tilskuere: ca 25
 
Gule kort: Ingen
Røde kort: Ingen
 
Sotras lag (4-3-3): Birthe Johansen –Cecilie Ulveseth, Sissel Algrøy, Ann Elin Tyssøy, Kristine Lynghaug – Marie Lund, Birthe Netland, Solveig Midttun – Kristina Supphellen, Irina Kolltveit, Stine Hesjedal
 
Innbyttere: Anne Bjørsvik (for Irina Kolltveit 45min), Maria Birkelund (for Kristina Supphellen 65 min) Marita Einarsen (for Cecilie Ulveseth 70 min), Julianne Erlandsen (for Marie Lund 70 min)
 
Søndag var Sotra damene klar for bortekamp mot ENK på Knarvik. Etter en del sykdom og frafall i uken var vi spent før møtet med et ungt og teknisk godt ENK lag.
 
Første omgang starter vi dårlig. ENK er mye mer aggressive enn oss og når vi går i press en og en får de både tid og rom til å spille oss ut. Allikevel klarer vi iblant å etablere noe spill på ENK sin halvdel, men det er ENK som får kampens største sjanse. En ENK spiller får vendt opp på 16 meteren og skyter en godt skudd som går i tverrligger og ned, før Birthe i målet for avverget. ENK spillere og trenere roper at ballen er inne, men dommeren lar spillet gå videre noe som så riktig ut ifra vår vinkel. Utover i omgangen får vi samlet lagdelene mer og forsvaret er dyktigere til å bryte høyere i banen. Vi har 2 avslutninger i tverrligger samt at Irina har en stor sjanse ifra 5 meter som går rett over etter et nydelig angrep langs høyresiden. ENK er hele tiden farlige på overganger, men det er vi som får ballen i mål. Etter ca halvtimen spilt får vi frispark på ca 20 meter skrått på målet. Stine slår et knallhardt innlegg mot målet som toucher en ENK spiller og går videre i mål til 1-0 ledelse. Etter en jevn første omgang går vi noe heldig til pause med 1-0 ledelse. ENK var meget god denne omgangen og stresset oss hele veien.
 
I pausen fokuserer vi på hvordan vi skal få satt presset mer samlet og at forsvaret må fortsette å være offensive i markeringene. Offensivt må vi være enda flinkere til å vri spillet og bruke bredden for alt den er verdt.
 
2 omgang starter meget bra og jentene klarer å justere det vi har avtalt meget bra. Vi er tøffe i duellene, samlet i presset og det meste av spillet foregår på ENK sin halvdel. ENK fortsetter med å kjøre overganger på oss, men vi klarer å demme opp mye bedre i 2 omgangen. 2-0 målet kommer når Anne får vendt opp på 20meter. Ballen spretter litt men Anne klinker til med venstrefoten og ballen går i en nydelig bue over keeper i motsatt hjørne. Vi skaper veldig mange sjanser i denne omgangen men unøyaktighet foran mål og en meget god ENK keeper er med på at det ikke blir 3-4 mål til. Mot slutten av omgangen får vi punktert kampen når Solveig mottar ballen feilvendt i 16 meteren. Hun vender nydelig innover og får satt ballen kontant i motsatt hjørne til 3-0 ledelse. Vi fortsetter å skape sjanser, men det blir med 3-0 etter en meget solid 2 omgang.
 
 
Konklusjoner:
 
·         -ENK viser at de er et godt lag som ønsker å spille fotball langs bakken. Tidvis i 1 omgang spiller de rundt oss og skaper flere farlige målsjanser.
·         -Vi scorer 3 flotte mål etter gode enkeltprestasjoner.
·         -Vi skaper masse sjanser kampen igjennom, men spesielt i 2 omgang har vi mange.
·         -Uttellingen er ikke god nok i dag, men det får lite betydning. Dårlig nøyaktighet i avslutninger og en god keeper hindrer mål på 3-4 enorme målsjanser.
·         -Nok en gang holder vi nullen. Vi er heldig og god i dag og Birthe i målet har flere gode redninger.
·         -Forsvaret gjør en solid jobb. Litt rufsete i starten, men vi hever oss gjennom kampen.
·         -Midtbanen jobber og sliter. I starten av kampen ble det store rom da vi ble løpende 3 mot 5 på midten, men dette ble justert utover.
·         -Angrepet stresser forsvaret godt. Iblant er vi litt sen i omstilling til forsvar, men det bedres utover i kampen. Gode løp, unøyaktige avslutninger tidvis.
·         -Totalt sett er vi godt fornøyd med kampen. Vi hever oss meget godt utover i kampen og skaper tosifret antall målsjanser i tillegg til å holde nullen.
·         -Alle 15 som er med får sjansen og viser seg nok en gang frem med gode innhopp. En jevn og god stall er nøkkelen utover i kampene våre.
·         -Ungjentene våre viser seg nok en gang frem. 3 juniorer og 2 jentespillere ifra start i tillegg til 2 junior innbyttere utgjør de viktige roller i laget.
·          
Tommy Grahl
Trener
 
PS: ENK har og skrevet litt om kampen på www.enkdamer.com Der er det også flere gode bilder ifra kampen av Sotra spillere.
 
©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift