REMA 1000 håndballskole i høstferien i bilder og tekst.

Rundt 50 barn har samlet seg i Sotra Arena til en uke med håndball Se bilder fra uke og les litt om hva de har gjort her

Mandag

Mandag morgen møtte 50 ivrige og morgenfriske barn i Sotra Arena bane 3. De var klar for å lære, ha et gøy og bli kjent med nye medspillere. Gjengen som består av barn fra 2008- til 2012-kullet startet dagen med fellesoppvarmning. Hauk og due er en av favorittene, men liv ble det da instruktørene skulle lede an i disco-tikken. En lek hvor den som tar deg viser deg dance moves, og du må stå og danse dette til en annen kommer og danser med deg i 5 sekunder. Med dundrende musikk på høytaleranlegget er dette morsomt og for de minste og svetten pipler frem.

REMA 1000 er sponsor for håndballskole,og vår lokale kjøpmann kom innom og delte ut baller og t-skjorter til forventningsfulle barn. Siden vi hadde et overskudd, fikk gjengen på AFO også t-skjorter og baller til alles glede. Takk til Ove for innsatsen!

 


Når alle var innpakket i nye flotte t-skjorter fra REMA 1000 samlet gruppene seg sammen med instruktørene sine og vi startet med håndballbiten av håndballskolen. Fokuset var på kast og grip, men ikke minst lære seg basis fintebevegelser. Ungene jobbet godt, selv om de minste lett ble trukket til lekeapparatene i hallen og forsvant litt inn i egne tanker. Men være barn skal få barn.
Lunsj!

Lunsjen startet lokken 11.00 med deilige varme baguetter fra kjøkkenet.Ungen fikk velge pålegg, og Oliver og gjengen på kjøkken smurte deilig måltider til alle små og litt større. Nam! Så starter egentlig en time lunsjpause, men denne handler mer om å bli kjent med naboen, prøve på skudd, barn organiserer egen lek i en time. Noen viser frem perlesamlingen sin, andre turner og noen sjonglere med håndballer. Herlig!
Klokken 12.10

Da var det tid for felleslek igjen, og favoritten; lenketikke ble dratt i gang. En lek som handler veldig mye om å dra i samme retning for å oppnå målet, men som ofte ender i at lenker brytes og barn løper i alle himmelretninger... Men gøy er det og barna har det som en favoritt..

12.30 er det økt to med håndball. Noe mindre konsentrert gjeng enn tidligere på dagen, men likevel en veldig god økt. uvante kroppsbevegelser og å beherske dette, er utfordrende for små, men det er de som er her som har beste forutsetninger for å få lære inn dette. De er i den motoriske gullalder. En deilig tid for små håndballspillere. Så er utfordringen for instruktørene er å barna til å forstå at dette er ufarlig og læring, og da er elementet av læring gjennom lek utrolig viktig og utfordrende.

 

 

Frukt

Klokken er 13.30 og små barn spør om det ikke snart er frukt!? Joda, de samles på benkene bortover veggen i bane 3. Så ropes gruppene Hjerte, Lyn, Måne og Sol etter tur og bærere inn på toalettet for håndvask. En etter en går de og finner seg et beger med frukt tillaget av Oliver på kjøkkenet. Deilig med frisk frukt.

Klokken 13.50 er siste økt med øvelser. De aller minste holder konsentrasjonen i 5 minutter, mens de litt større stiller med nyladet kropp full av fruktsukker og klar for ny læring. Vi øver på kast , lærer om at albuen må minst opp i skulderhøyde når de kaster og aller helst opp til ørehøyde, Vi snakker om rotasjon. Det er litt vanskelig. Så da tar vi frem den største håndballmuskelen. Den som ligger i magen og vrir kroppen rundt mens vi kaster. -Åhhh, sånn du mener, sier flere små og prøver seg på kast med høy albu og rotasjon. Så snakker vi enda lit teknisk om at å kaste er som å svømmen crawl eller fri, som noen påpeker. Instruktørerne viser og ungen prøver. Ihverfall de som har litt fruktsukker i systemet fremdeles.

14.30 og det er tid for stafetter og lek. De fire hjørner med fire lag, ett i hvert hjøren. Det deles opp og ungene starter en og en fra hvert lag, De spurter med ballen lett pakkenede foran seg, stussinig som det også heter. Litt vanskelig å oppnå stor fart og pakke samtidig for nekleter enklere for andre. Men det går unna. Nå ale har vært ute og avlevert sin ball på midten og deretter spurtet tilbake og vekslet med en på laget, stopper leken opp. Har vi en vinner? Men , nei. Her er vi bare halvveis og hele prosessen skal gjøres på nytt baren at denne gangen skal barne frem og hente ball for deretter å bakke tilbake til gruppen. Ingen vinner kåret da det er ujevne lag og noen er flere enn de andre . Til slutt en stafett med tunnel, hopping og å kaste seg på gulv. Gøy og høy musikk!

15.00 og foreldrene strømmer til for å hente de håpefulle. Noen forteller om hva de har gjort, noen viser brannsår på kneet, andre tar med ballen ut på parketten og er ikke klar for å gå hjem. Herlig.

 

Tirsdag og Onsdag

Er oppsummert med mye det samme som mandag. Men lle har begynt å øve iherdig på ferdighetsmerket som de skal ta på torsdag. Det spurtes på tid, Kastes på tid. mottas med en hånd, kastes over en halv bane og i mål. Det kastes opp i lufte, kastes ned på bakken, reises opp igjen, for så ågripe på nytt. Noen prøver febrilsk, andre får det letter til, mens noen igjen tar det piano. Nydelig med variasjon!

 

Ferdighetsmerke i håndball

Torsdag var det ferdighetsmerkedag i håndball. Barna jobbet hadde allerede jobbet intenst med dette  fra mandag av og mandag hadde klart merket på øvelsene. Men nå var det alvor og presset ble til å føle på for enkelte. Rause og snille instruktører hjalp alt de kunne  med å få flestt mulig innenfor. De røde merkene ble gjennomført før lunsj og  de små leverte varene. Det ble kaste med skjeiv fra fire meter og i mål. Det ble kastet ball opp i luften fra sittende og grepet i stående. Mye vil ha mer, heter det og gjengen var klar for Bronsekravene. Bronse er en helt annen verden, mend 7 øvelser som alle må klares innefor kravet, uten unntak. Litt mer voksenverden. Men barna hev seg på øvelse etter øvelse. Kast fa to meter i veggen med en hånd og grep med den samme hånden, er vanskelig. Og spesielt vanskelig for små hender. Og så 10 på rad i uavbrutt rekke...Her møtte mange sin største utfordring. Hvis det ikke var for øvelsen; å kaste ballen fra midtstreke og direkte i mål uten å være nede i bakken. Den og er veldig krevende for små barnekropper og skuldre.

 

Taco

Det ble øvet og prøvet frem til lunsj. Da serverte Oliver deilige tacowraps til de små. Men ingen fest uten litt gris. For torsdag og merkedag er det samme som fest og avslutning for de mange på håndballskolen.

Premie- og diplomutdelingen på slutten av dagen er stor stas og endel foreldre hadde kommet litt ekstra tidlig for å bivåne dette. Barna kom frem gruppevis. Og i de to eldste gruppene; Lyn og Hjerte, var det mange som hadde klart bronsemerket.  Barna så fornøyd ut der de spasert ut i deilig 23 grader og sol i høstferien.

 

Fredag

Fredag er fast turneringsdag, og ungene koste seg stort med turneringsspill på minibane og stor bane.

Takk

Dette hadde ikke vært mulig uten den fine gjengen av instruktører. Takk til Simon Andrei Lie, Sam Tehrani, Pia Fagerbakke Lunde, Marena Midtkandal, Andrea Oterhals, Lise Axelsen, Maren Lønøy og Linnea Hufthammer, som alle gjort en veldig fin innsats for at alle barna skal få kose seg med håndball en hel uke til ende. Uten dere ingen håndballskole.

Oppslagstavle

 

Medlemsinformasjon

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift