Arna Bjørnar med festfotball mot Stabæk

Arna Bjørnar - Stabæk 6-2

Vilde åpnet scoringsfesten mot Stabæk                                               Foto: Njål Arnar Johansen

Etter en våt uke var det symbolsk når regnbuen la seg over Arna Idrettsparkmed med ene enden av buen ned i Arna Bjørnars klubblokaliteter på anlegget før kampen. For dette ble en kamp hvor AB jentene var fullstendig overlegne laget fra Bærum og i perioder av kampen spilte glimrende fotball. Og hvilken start - allerede etter 1minutt og 39 sekunder lå ballen i nettet bak  landslagskeeper Ingrid Hjelmeseth etter at Vilde Bøe Risa fikk avsluttet etter litt frem og tilbake i straffefeltet til Stabæk. Noen minutter senere anga Maria Brochmann tonen for dagens kamp da hun headet ballen i krysset og derved 2-0. Etter at Ingrid Hjelmeseth hadde avverget 3-0 etter at AB alene foran mål  hadde satt ballen rett på keeper, fikk Stabæk ballen i mål etter en corner hvor en retur ble satt i mål fra kort hold. Men hvis noen trodde at dette skulle bli et vendepunkt i kampen, så var det helt feil. For 6 minutter senere fikk Vilde Bøe Risa ballen litt skrått ut for 16 meteren, forserte litt inn mot midten og fyrte av et ikke så kraftig, men velplassert skudd som snek seg inn nede ved stolperoten i Stabæk målet. Resten av omgangen lekte AB med Stabæk og ingen var overrasket da Amalie la på til 4-1 rett før pause, for egentlig kunne ledelsen vært større før pause.

Andre omgang fortsatte i samme sporet som den første, og etter at Maria Brochmann hadde scoret i det 56 og 62 minutt ledet Arna Bjørnar komfortabelt 6-1. Arna Bjørnar fortsatte presset mot Stabækmålet, men det var Stabæk som fikk et trøstemål 10 minutter før slutt da Andrea Willmann reduserte til 6-2. Alt i alt var dette Arna Bjørnars kveld hvor de i perioder spilte glimrende fotball. At kvaliteten sank litt i andre perioder og slik at Stabæk slapp til var bare naturlig. Alt i alt var dette Arna Bjørnars kamp og et sterkt signal til konkurrentene om at det vil bli kamp om medaljene bak LSK i sluttfasen.

Dommerne greide seg stort sett bra, men da Emilie Nautnes ble dyttet ned inne i straffefeltet ville nok noen dommere blåst straffe.

Maria Brochmann med sine  scoringer ble kåret til AB's beste av publikum og mottok gavesjekk på kr. 500 fra Sparebanken Vest

Kristine Karstad fikk sin Toppseriedebut på hjemmebane

Jentene fra Kvernbit som hadde jentefotballdag med Arna Bjørnar fikk seiersbilde

Seiersbilde med maskotter fra Os/Søre Neset og ballhentere fra AB 2008 Ytre Arna