Hovedløp og O-landsleir i Kristiansand 3.-8.august

Årets høydepunkt for ungdommene

Hovedløp i orientering og O-landsleir i Kristiansand 3.-8.august

Byåsen stiller med 4 utøvere i årets hovedløp: Erlend Aune i H15, Maren Viken i D16, Einar Eide og Håkon Sæternes i H16.

I år er det 31 løpere fra kretsen som deltar.

Vi starter med trening i sørlandsterrenget på fredag, før det er hovedløp langdistanse i Voieskogen lørdag. Søndag er det hovedløp i sprint på Lund. Mandag starter o-landsleiren med aktivitetsdag på Bragdøya, før det er treningsdag tirsdag og det hele avsluttes med kretsstafett på onsdag.

Hjemmesida til arrangementet

Hovedløpet langdistanse

Det ble en tøff langdistanse i over 25 graders varme, i Voie ved Kristiansand. Det var mange veivalg, og også krevende langstrekk. Byåsenløperne var sånn passe fornøyd med innsatsen. Deler av løypa gikk bra, de fikk til gode strekk og veivalg, mens det også ble noen bom. Gledelig med trøndersk gull, til Martin Vehus Skjerve fra Verdal i H15.

Resultat med livelox der dere kan se veivalg 

Hovedløp sprint

Hovedløpet sprint bød på raske veivalg i starten, enklere orientering med transportetappe ned til passering på Kristiansand Stadion, og avgjørende veivalg på slutten. Håkon Sæternes sprang et godt løp og kom på premieplass i H16. I dag ble det trønderske medaljer med sølv til Frida Haugskott, Trollelg i D16 og Mari Eidsmo Freidig i D15, bronse til Mathea Spets Storhov, Freidig i D14!

Resultat

O-landsleir

Etter to dager med konkurranser, ble utøverne delt inn i grupper etter alder, der gruppene hadde ungdomstrenere som var sammen med gruppa resten av leiren.

Mandag var det aktivitetsdag på Bradgdøya, med Øyvandring med samarbeidsøveler (hinderløype, appelsinstafett, bokstavleik, eggkasting, fotografering mm). Dagen ble avslutta med et Crazy O-løp, der det var fellesstart etter alder og kjønn. Kodene stemte, men kartene var forskjellige (noen speilvendte), det var lureposter, postene var ett eller annet sted i sirkelen, men ikke nødvendigvis i midten, sirkelen var ikke en sirkel men kunne være annen fasong. Veivalg både til lands og vanns.   Her er en video fra 1.post H15, der mange kom samla, og stemplingsenheten forsvant i myra.

Tirsdag var det treningsdag, der det både var skogsorientering og sprintoreintering. Det var også mulighet for å prøve seg på rulleskiorientering, leda av Øyvind Wiggen og Bjørnar Kvåle. 

Onsdag ble o-landsleiren avslutta med kretsstafett, der kostyme er vel så viktig som resultat. 

Bilder fra alle aktivitetene

Støtt våre sponsorer

Følg oss på Facebook

Terminliste, påmelding

Eventor (Norge)

Eventor (Sverige)

 

Bli bedre ...

Er du god på postbeskrivelses-symbolene? Ta TESTEN.

Andre (mange) nyttige o-øvelser her.

Kontakt oss

Leder: Harald Storrønning, tlf 47310923, h.storronning@gmail.com

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift