MIL CUP 2018

Tre helger med MIL Cup er vel overstått. Takket være en formidabel dugnadsinnsats fra foreldre og lag, ble cupen vår en stor suksess. Rekordmange lag, mange glade barn og masse publikum vitner om håndballglede og moro.

Den 29. MIL Cup i rekken ble avviklet over tre helger i månedsskifte april/mai. Cupen ble som vanlig en storstilt feiring av håndballens gleder og vi som organiserte cupen sitter igjen med bare gode minner. Vi har i ettertid mottatt mange gode tilbakemeldinger fra trenere/lag som deltok hvor de berømmer cupen. Det var i år rekordpåmelding med 162 lag ? vi hadde til og med et tilreisende lag i J-13 fra Kopervik IL. Og det var duket for 262 kamper fordelt på de tre helgene.

Første helgen startet relativt rolig med minikamper lørdag og søndag. 6 og 8 åringer var i aksjon og det ble utkjempet mange jevne og intense kamper i god FAIR-Play ånd.
Mye håndballglede, glade barn, stolte foreldre, besteforeldre, tanter og onkler koste seg i MIL hallen denne helgen. Atten J-6 lag, tjue J-8 lag, fire G-6 og åtte G-8 lag vitner om at det er god rekruttering blant de yngste.

Bildet til vestre viser vårt eget G2009 lag klar for kamp med Morten Stevnebø som lagleder.

Andre helg var det duket for 7, 9 og 10 åringer. Vi hadde de første kampene fredag kveld på stor bane med seks G-10 lag. Fra 10 år og oppover registreres resultat i kampene og det ble scoret mange flotte mål. Lørdag og søndag var sju G-7, sju G-9, ni J-7, tjueen J-9 lag i mini og fjorten J-10 lag i hallen. Også her gikk arrangementet på skinner, og alt arbeidet underveis i cupen er verdt det når en ser håndballgleden til barna.


Bildet til høyre viser stolte Vadmyra G10 etter premieutdelingen.

Klapp på skuldrene til dommerne
En gruppe som fortjener honnør er dommerne. Vi har gjennom cupen i all hovedsak benyttet dommere fra egen klubb. Mathopen IL er blant de beste i regionen på dommerutvikling og vi hadde i år som vanlig dommerkurs for alle spillere på 14 års lagene i forkant av cupen. Disse dommerne får så i cupen verdifull erfaring med dømming, først som veileder på minikampene og de får også prøvd seg i praksiskamper på stor bane. Vi har også en stamme med mer erfarne dommere som virkelig har stått på i løpet av spesielt de to siste helgene. Vi mottar mye skryt fra andre lag og klubber på at vi har høy kvalitet på dommerne i cupen vår. En skikkelig klapp på skulderen til dere dommere som har dømt i cupen!

Siste helgen var de eldste klassene i aksjon. 11, 12 og 13 åringene spiller om heder og ære. 12 og 13 åringene med sluttspill og mye spenning. For å få plass til alle kampene var vi nødt til å ta torsdag kveld til hjelp og det gikk kamper til seint både torsdag og fredagskvelden. De tre første dagene denne helgen ble det spilt innledende kamper i 12 og 13 års klassene. Det var i år seksten lag i J-12 påmeldt og ni i J-13. Søndag startet med J-11 og G-11 kamper og ble avsluttet med et nervepirrende sluttspill i 12 og 13 års klassene. Grunnet liten påmelding i G-12 og G-13 ble disse klassene slått sammen som G-13 og bestod av tre G-12 lag og ett G-13 lag fra Sandviken.

Flott finalespill
Finalen ble et rent G-12 oppgjør mellom våre egne Mathopen G-12, fylkesmestre i sin klasse denne sesong og Søreide (G11 som spilte opp en klasse). Søreide imponerte lørdagen i innledende kamper med kjappe spillere og god teknikk. Men Mathopen ble for sterke i finalen og vant 9-5.

 

 

 

 

 

 

 

I J-13 så hadde vi i år besøk fra Kopervik IL som kom oppover for å delta på cupen vår. Kopervik viste seg å være et sterkt lag som tok seg videre til sluttspillet, og spilte søndag semifinale mot vårt eget Mathopen J-13. Dessverre for Mathopen så ble Kopervik for sterke også her og var dermed klar for finale mot Kringlebotn Gul. Finalen endte med en relativt overbevisende 10-5 seier til Kringlebotn som dermed kunne ta med seg vandrepokalen hjem.

Siste finale søndag kveld gikk i J-12 klassen mellom Nordnes og Bjarg. Med seier 6-13 var det Bjarg, i år som i fjor vant J-12, og kunne ta med vandrepokalen tilbake til Fana. Dette laget ble også fylkesmester i sin klasse denne sesongen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle vi i håndballstyret ønsker å takke alle lagene, lagledere, dommere, foreldre, dugnadsfolket og sponsorer for en fantastisk cup også i år. Uten dere ville ikke cupen latt seg gjennomføre. Tusen tusen takk!

30 års jubileum
Vi er allerede i gang med planlegging av neste års jubileumscup. Da feirer MIL Cup 30 år og vi skal gjøre det vi kan for at det blir et minst like fantastisk arrangement. Og ønsker du å være med på laget og arrangere denne ? Ta kontakt :-)
PS. Se PDF med avisartikkel fra Sydvesten øverst til høyre.

Ronny H. Nedrevåg
Turneringsleder MIL Cup 2018

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift