Lokaloppgjør Avaldsnes - Torvastad

Gå ikke glipp av lokaloppgjøret mellom Avaldsnes og Torvastad på Idrettssenteret onsdag kveld kl. 19.00. For første gang på mange år må Torvastad, og trener Tor Arne Andreassens gutter, finne seg i å stille med favorittstempelet.

Det blir litt av et lokaloppgjør når Avaldsnes og Torvastad braker sammen til lkamp om seriepoeng i 5. divisjon onsdag kveld. For første gang på mange år må våre naboer fra nord finne seg i år stille som klare favoritter. Tor Arne Andreassen og hans gutter har et svært godt lag, som sammen med Haugar, er klare favoritter til å rykke opp.

Helt tilbake siden 60-tallet har hegemoniet «best på Nord-Karmøy» skiftet og variert. 60-tallet tilhørte Torvastad, 70-tallet delvis begge, 80-tallet Avaldsnes, i Leo Austevik sin periode, før Torvastad igjen ledet an inn i 90-årene. Slik har hegemoniet vekslet fram og tilbake, men med Avaldsnes i førersete de siste ti årene. I år har imidlertid Torvastad begynt å røre på seg. Laget topper tabellen med full pott på de fire første kampene og hele 18-2 i målforskjell.

Men nå har ikke det å være «beste klubb» den samme betydningen som det hadde for 20-30 år siden. Tidene har forandre seg, og i dag er leken viktigst både blant de yngste og de eldste. Likevel er det fremdeles noen ihuga patrioter som mener det er viktig å slå naboklubben og det «skjærer litt i hjertet» når en taper. Men de «gode gamle» intense lokaloppgjørene er nok en sagablott – på godt og vondt.

Påskrudd fra start
- Torvastad har et godt lag, og det beste vi har møtt så langt, men forskjellene er ikke større at vi på en god dag kan slå dem. Det handler om å ha fokus og være påskrudd fra start. Klarer vi det, tror jeg vi kan by dem kamp, sier Avaldsnes-trener Einar Augvald Utvik. Han håper først og fremst på seier og tre poeng, men også at det kommer mye folk både fra Avaldsnes og Torvastad for å se kampen. – Det er alltid kjekt men mye folk. Det skaper god stemning og en festlig ramme rundt lokaloppgjørene, sier han.

Torvastadtrener, tidligere FKH-spiller Tor Arne Andreassen, er selvsagt svært fornøyd med åpningen av sesongen.
- Det kan se ut til at det er et stort skille mellom de gode og dårlige lagene. Resultatene så langt har vist det, sier Andreassen, som forventer en tøff kamp i morgen. - Lokaloppgjør er alltid spennende og lever sine egne liv, sier FKH-veteranen. Selv er han skadet, og ikke tilbake på banen før til høstsesongen.

Neste KamperAVALDSNES - KOLBOTN

Søndag 16. sept. kl. 14.00


5. DIV. HERRER

Avaldsnes - Hemingstad

Fredag 14. sept. kl. 18.00

Støtt oss med Grasrotandelen

Oppgi organisasjonsnummer: 971 346 612

https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen

Eat Move Sleep ambassadør

http://www.eatmovesleep.no/


©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift