Lura basket representert i U16-NM

3 spillere utviklet i LURA IL - Sandnes Basketball markerer seg med 7. plass i NM med Stavanger Basketballklubbs U16-gutter.

Sandnesguttene Kristoffer Bratteteig , David Hesselager og Jonatan Thune var blant de 10 spillerne som spilte NM-sluttspill på Kongsberg 27.-29. april 2018 for Stavanger Basketballklubbs G16. LURA IL - Sandnes Basketball tok våren 2017 initiativ til å inngå et samarbeid om '02-spillere under Stavanger Basketball G16, for å gi spillerne fra begge klubbene anledning til å samle krefter og markere seg nasjonalt.

Under solid coaching av tidligere Stavanger-spiller Simen Urianstad, møtte guttene 11 andre guttelag fra Tromsø til Kristiansand, i all hovedsak kvalifisert gjennom NM-kvaliker i desember 2017. Parallelt med de 12 guttelagene spilte 10 jentelag om NM-tittelen på jentesiden.

Stavanger var på forhånd rangert som nummer 7 etter et spennende basketår hvor de utover seriespill i Bergen, har fått prøve seg mot Norgeseliten ved tre anledninger. Den første av disse var Bærum Open i september 2017, etterfulgt av invitert deltakelse som ett av seks norske lag til kvalifiseringen til nordiske Scania Cup i oktober – og nå endelig NM-sluttspillet: et høydepunkt som i basketball i Norge inntreffer i årsklassene U16 og U19.

Stavangers U16-gutter plasserte seg som nummer 2 etter gruppespill mot Asker Aliens og Nesodden fredag kveld og lørdag morgen, før de gikk videre til A-sluttspill blant de 8 beste, med kamper mot EB-85 fra Bærum lørdag kveld, Kongsberg Miners og til slutt en forrykende spennende kamp om 7.-plassen mot Gimle fra Bergen som de vant 73-60 på søndag.

Stavanger Basketball G16 består av totalt 18 spillere fra både Sandnes og Stavanger. Av de 18 spillerne på laget, var 10 med til NM. Stavanger Basketball G16 trener på ISS - International School of Stavanger, i Lurahallen og i Tastahallen, og spiller de fleste hjemmekampene i Tastahallen. Arnstein Torsvoll, Fiona Bruning og hovedtrener Jan Erik Price er alle trenerressurser som har jobbet med laget i løpet av året.

Bratteteig, Hesselager og Thune har alle spilt basket i LURA IL - Sandnes Basketball i mange år før de meldte overgang til Stavanger sommeren 2017, Hesselager også i Danmark før familien flyttet til Norge og Thune et år i New Canaan, USA. Hovedtrener i LURA IL - Sandnes Basketballklubb Thomas Rangen og tidligere Sandnespiller Lars Husebye har vært sentrale for guttenes utvikling i Sandnes.

Finalene i NM ble spilt søndag kveld. Ulriken Eagles og EB-85 spilte mot hverandre på guttesiden, hvor Ulriken stakk av med en overraskende solid seier over EB-85. Ulriken Eagles’ jentelag vant over Hop i jentefinalen.

Fullstendige U16-resultater her: https://basket.klubb.nif.no/dokumenter/Documents/NBBF%20kampoppsett%20U16NM-sluttspill%202018.pdf

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift