Minneord for Karl Fredrik Lund

Vår gode kåffakamerat Karl Fredrik sovnet inn tirsdag 10.april, 91 år gammel.

Karl Fredrik Lund var Tromsøgutten som tok hele Sletta til sitt hjerte. Han hadde med seg fotballen da han kom flyttende som en glad driblefant til hovedstaden. Tilknytningen til Frelsesarmeen gjorde KFUM til et klart førstevalg som erstatter for Tromsø-klubben Fløya. Hos oss var han først ivrig spiller, så trener og fra slutten av 1970-tallet formann i fotballgruppa.

Men mest av alt var han medspiller. Karl Fredrik var der. Det kunne være som trompetspillende heiagjeng på kaia for å ta farvel med en stor Kåffa-gruppe på vei med båten til treningsleir i Danmark, i bibelgruppa til oldboyslaget, som tilskuer på alt som rørte seg i rød/hvit og blå drakt eller til langt opp i 50-åra som ekstra spiller om A-laget manglet en mann.

Som proff fotballklubb manglet vi mye den gangen, men vi hadde overflod av overskudd og kjærlighet fra typer som Karl Fredrik Lund. Over tid viste det seg å være en enda viktigere kapital for å bygge en klubb med omtanke for hverandre.

Akkurat der spilte Karl Fredrik i Elitedivisjonen i årevis før han rykket opp til herligheten. Det var derfor han gjorde sånn inntrykk både på min og barna mines generasjon. Ja; på alle som helt til solskinnsdagen han forlot Sletta, fikk oppleve varmen fra en som levde like rett fram og ærlig som han snakket.

Det er vel derfor Doff har skrevet disse fine linjene om våre felles minner om en kjær Kåffa-kamerat.

Esten

"Alle de 20 årene jeg har vært en del av Kåffa har Karl Fredrik vært med. Ofte med trompeten og «seier’n er vår» etter at vi har vunnet en kamp.

Jeg ser han for meg;

Tuslende over kunstgressbanen på torsdager, med innebandykølla over skulderen, i samtale med Øistein Karlsen. Antakelig snakket de om a-laget, at de må skyte mer.
Det var i hvert fall ofte det første han sa til meg da han kom inn i hallen. Med rette.

Men de ordene var aldri avslutningen på våre samtaler. Han startet  som regel med en liten formaning, men avsluttet alltid med noen varme ord og et klapp på skulderen. Han var så intenst interessert i menneskene han møtte.

Alltid med et stramt tak om overarmen min, akkurat som om han ikke ville slippe meg før han hadde fått sagt det han hadde på hjertet. Med et fast blikk og ikke spesielt opptatt av å forholde seg til at avstanden mellom to gjennomsnittsmennesker som kjenner hverandre er på 0,5-1 meter når de prater sammen. Karl Fredrik var helst bare noen centimeter unna når han snakket med mennesker.Han ville være så nær.

Av og til, når jeg hadde det litt travelt, var trikset å begynne å gå dit jeg skulle. Han hang seg, bokstavelig talt, på mens han forkynte budskapet sitt.

Og her sitter jeg nå og kjenner på en stor, stor sorg over at jeg aldri vil få oppleve det igjen.

Grepet. Blikket. Og ordene.

Karl Fredrik var så varm og nær, og han brant for Kåffas verdier.  

Han var opptatt av at klubben holdt fokuset på Jesus.
Han var opptatt av at mennesker skulle ha det godt inni seg.
Og han var opptatt av at Kåffa vant fotballkamper.

Ånd, sjel og kropp. Det hele mennesket.

Høsten 2016 la Karl Fredrik innebandykølla på hylla, i en alder av 90 år. Vi hadde en mer eller mindre formell avskjedsfest for ham med innebandygjengen og jeg forsøkte på litt flåsete vis å intervjue han med spørsmålet; «Hva er planene videre nå, Karl Fredrik?»

Han besvarte spørsmålet med et langt større alvor enn det fortjente. Han reiste seg opp, tydelig rørt, og dundret i vei med sin noe hakkete dialekt;

«Jeg har fullført løpet, og bevart troen på Jesus Kristus.»

Våren 2018 ble altså tiden da Karl Fredrik sovnet inn, og ordene han serverte til innebandygjengen står seg godt.

Hvil i fred, kjære, gode Karl Fredrik! Du vil bli dypt savnet av klubben i ditt hjerte!"


Karl Fredrik begraves FREDAG 20.APRIL KL. 11.30 fra VESTRE GRAVLUND NYE KAPELL. Etterpå er alle velkommen til å dele minner med familien. Dette blir en fin, takknemmelig fredag for hele Kåffa-familien. ​

Det blir også en markering i forbindelse med a-lagets serieåpning på KFUM Arena lørdag kl.1400. 

SAMMEN FOR EN REN IDRETT

Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift