Magisk kveld på stadion

En fantastisk innsats både av spillere og støttespillere gjorde at de vel 100 oppmøte tilskuerne ble vitne til et eventyrlig lokaloppgjør, når Lura tok det først steget på veien til Ullevål.

Riska kom til Lura for å kjempe om en billett til 2. runde av kvalifiseringen til NM i årets første tellende kamp. Snøen lavet ned over Lura hele ettermiddagen og kun en heroisk innsats av støttapparat, ledet av Jan Kåre i traktoren, gjorde at det var mulig å starte kampen. 

Inspirert av innsatsen før start gikk Lura laget ut i 100, og før Riska hadde fått bli våte på hanskene stod det 1-0 til hjemmelaget. En lang ball over forsvaret ledet til duell mellom midtstopper, keeper og Alf Jakob. Ballen havnet hos en Lura spiller som fra vel 20 meter satte den i tverrleggeren, Lura var først på returen og ballen ble lagt til Eirik Indredavik som kaldt satte inn 1-0 før minuttet var spilt. 

Baneforholdene oppfordret ikke til finspill, og kampen bølget frem og tilbake det neste kvarter. Begge lagene slett med å få etablert noe spille, men forholdene gjorde at det fort ble farlig foran mål noe Lura utnyttet best.

Espen Nygaard, den hjemvendte sønn, puttet først sin egen retur i mål til 2-0, før han plasserte 3-0 ved stolperoten fra rett utenfør 16-meteren like etterpå. Og Lura ser ut til å ha avansementet i lommen etter 20 spilte minutter. Men Riska hadde ingen intensjoner om å la publikum sovne.

Allerede i det 26.minutt reduserer Riska. Et frispark detter ned i bena på storskårer Vetle Myhre innenfor 16 meteren og avslutning får en styring som gjør at keeper er utspilt og det står 3-1.

Lura blir noe passive og Riska får initiative i kampen. Heldigvis står Lura keeper Sondre Hellevik som en vegg, og med hjelp av tverrlegger holder Lura 3-1 til pause.

En forholdsvis grønn matte før kampstart har nå blitt hvit og traktoren kjører hele pausen til lyden av Guns N'Roses, mens kaffi, lapper og pølser fra kiosken holder tilskuerne varme og mette.

Lura starter 2.omgang best, uten at det blir det helt store av det. Et par halvsjanser begge veier, men nerven i kampen holder tilskuerne på kanten av sete gjennom den første halvtimen av 2.omgang. Riska åpner mer og mer opp, men det ser ut som Lura har kontroll, og får stadig giftige kontringer men mangler skåringen for å punktere kampen.

I stede får Riska redusering de trenger for å på nytt tenne håpet. En lang ball inn i feltet og Atle Soma rager som Steffen Iversen mot Spania over både forsvar og keeper og får stusset ballen i mål. 

Med 10minutter igjen og stilling 3-2 eksploderer fotballkampen med sjanser begge veier, men alle med en følelse for det dramatisk aner at dette kommer til å ende i ekstraomganger. Lura er nære på flere ganger, men ballen vil ikke inn. Og så, med 2 minutter igjen av ordinær tid får Riskas Runar Fløysvik ballen på 18meter og med silktouch plasser han den nede ved stolperoten 3-3. Lura får et par corner i sluttminuttene, men tross heroisk duellering blir det ikke flere mål i ordinær tid, og det er duket for ekstraomganger.

Heldigvis har snøværet lagt seg, og traktoren får stå mens lagene samler seg for en kort pause før ekstraomgangene.

Lura tar tidlig initative i ekstraomgangene, og etter 4 minutter setter Eirik sitt andre for dagen via noen Riska spillere. Riska må igjen jage skåring og resten av omgangen gir mange sjanser til begge lagene uten at det blir flere mål. 

2.ekstraomgang fortsetter i samme form. Riska presser for utligning, Lura konterer for avgjøring. Etter 5 minutter får endelig Lura konteringen til å sitte og Espen Nygaard putter sitt tredje for kvelden. På tross av 5-3 skåringen gir ikke Riska opp, men makter ikke nok en opphenting, og Lura holder unna. Lura er med det videre til 2. kvalikk runde, og har sjansen til å gjenta bragden fra i fjor hvor de kvalifisert seg til 1.runde i NM for første gang.

Lura startoppstilling: Sondre Hellevik - Daniel Danielsen Jacobsen, Johannes Gravelsæter Eide, Mikal Jacobsen, Ole André Nordahl - Jose Albert Valecillos Marcano, Simen Sundklakk Vedvik (70' Gisle Lura), Eirik Indredavik, Pål Røssevold Mildestveit (75' Jonas Mohammed Rahim) - Espen Nygaard, Alf Jakob Aano.

Ubenyttede reserver: Fredrik Røysheim Sjøli, Marcus Asbjørnsen, Helge Brommeland, Kyrre Herabakke Flesjå og Tomas Botne

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift