Kolbotn beste klubb i NM

Lambertseter arrangerte 17.mars NM for Ungdom og 18.mars NM for Junior. Kolbotn hadde med fem brytere hver dag. God bryting på et høyt nivå gav til sammen seks gull, ett sølv og to bronse. I tillegg gikk tre av fire bestemannspriser til Kolbotn bryterne.

I ungdom menn 60 kg var to av ti brytere fra Kolbotn. Hermund Ophaug og Marius Dalsbotten var i samme pulje. Hermund startet med tre tekniske seier uten å slippe inn poeng, Marius vant en kamp på fall og en på teknisk. Deretter ble det et internoppgjør mellom Kolbotnguttene som Hermund vant 1-6. Det ble dermed finale på Hermund som han vant og ble norgesmester. Marius vant sin bronsefinale, og klubbkompisene kunne derfor stå sammen på pallen.

I Ungdom kvinner 61 kg vant Vilde Ladstein sine to kamper uten å gi fra seg poeng, en på fall og en å teknisk. Det ble gull til Vilde, og premie som beste jentebryter. Julie Dalsbotten vant også sin kamp, og ble norgesmester.

Steinar Bjørndalen deltok i Ungdom menn 71 kg. Han startet med en knallkamp mot Robin Martinsen, som han tilslutt tapte 8-10. Deretter ble det en fallseier og et poengtap. Steinar ble nummer syv av tolv brytere i klassen.

Søndag var det klart for Juniorene. Her ble Håvard Jørgensen norgesmester i 72 kg klassen etter tre innledende kamper uten å gi fra seg poeng, og en fin finale som han vant 8-4 mot Samet Cetin fra Drammen. Håvard ble kåret til best herrebryter.

I kvinneklassen var det bare to jenter i hver av vektene. Det betydde kun finalekamper for våre jenter. Julie Dalsbotten startet showet med en flott kamp mot Kaja Bergersen som hun vant 12-7, og ble norgesmester for andre gang. Sofia Aak viste god bryting, og vi var aldri i tvil om at hun skulle vinne. Sofia ble beste kvinnebryter. Vilde Ladstein møtte en eldre og sterke bryter i sin finale og ble nummer to.

Hermund Ophaug vant sin første kamp, men tapte dessverre sin andre mot senior norgesmester Mathias Næss fra Narvik. Bronsefinalen vant han etter 48 sekunder etter god teknisk bryting.

Nasser Fattahi og Sebastian Aak var klubbens dommerrepresentanter i helgen. Trenere som fulgte opp bryterne til gode kamper og medaljer var Lars Rønningen, Martin Dalsbotten og Ine Barlie. I tillegg var det en god gjeng som heiet Kolbotn bryterne fram til å bli beste klubb.

Hermund om MariusJulieSofia

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift