FT cup i Sverige

Kolbotn stilte med fjorten brytere og støtteapparat i Fallköping i Sverige 10- 11. mars. Bryterne viste igjen god innsats med gull til Victor Grøneng, Sebastian Aak, Julie Dalsbotten. Sølv til Anastasia Misko, og bronse til Hermund Ophaug. Det var fire brytere som var med på sitt første utenlandsstevne, og de vil være med videre.

I ungdom 51 kg, var Victor Grøneng klar til å vise seg frem denne helga. Han vant side første tre kamper på teknisk overlegnehet uten å slippe inn et eneste poeng. I finalen ble det poengseier 6-0, og Victor kunne stolt klatre opp på toppen av seierspallen. 
Sebastian Aak brøt i senior 82 kg, og viste morsom bryting mot sine motstandere. Etter å ha ligget under i første kamp, snur Sebastian kampen med et kast som gir fall. I neste kamp vinner han uten å slippe inn poeng, og siste kamp blir et show av en kamp med god stemning rundt matta og seier på teknisk overlegenhet, og en irritert motstander som må gå av matta med tap.

Julie Dalsbotten og Vilde Ladstein brøt for kvinnelandslaget. Vilde hadde en sier og to tap, mens Julie vant alle sine kamper etter fin bryting.

Hermund Ophaug (ungdom 60 kg) startet turneringen  med to seiere på teknisk overlegenhet. Den neste kampen var kamp om puljeseier, den endte 8-8 i poeng der seieren gikk til motstanderen. Det ble en kamp til i pulja og bronse kamp, der Hermund hadde god kontroll og vant raskt på teknisk overlegenhet uten å slippe inn poeng. I samme vekt brøt Marius Dalsbotten. Han tapte sine to kamper, den ene mot vinneren i klassen Samuel Trellid.

Fire brytere var med på sin første Sverigetur, det var Vilfred Lekhal (Knattar 32 kg), Stephan Misko (Knattar 42 kg), Anastasia Misko (Flickor yngre 38 kg)og Simen Ekeberg (Pojkar 48 kg). Alle brytere fikk inn poeng på sine motstandere, og Vilfred, Stephan og Anastasia fikk også en eller flere seiere. "Det artigste er å bryte" var det flere av de som syntes, men det er også hyggelig å ha med unge brytere på stevnet. På dette stevnet har vi felles overnatting og mat, i tillegg er stevnet oversiktlig slik at alle kan se mange brytekamper gjennom de to dagene.

I tillegg deltok Anzor Musaev, Martin Aak, Aneas Kjelland- Hysvær og Hedda Ophaug. De møtte tøffe svenske motstandere slik at de fikk noe å prøve seg på. Stevnet skal gi erfaring mot nye motstandere, og aldersklassene er anneledes enn i Norge, slik at de møter nye motstandere. Alle brytere fikk inn poeng, og her ble det også noen seiere. 

Støtteapperatet fungerte som vanlig supert der alle brytere er klare for sine kamper. Martin Dalsbotten var med som trener og Naser Fattahi gjør en fin innsats som eneste norsk dommer.

SebastianJulieAnastasiaHermund

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift