Våg-jentene Emma og Ina er blant Norges mest spennende fotballspillere

Både Emma Pettersen (til venstre på bildet) og Ina Andresen fra Våg J16-1 er tatt ut til Norges fotballforbunds Statoil-talentleir i Sarpsborg 18.-21. mars.

Ina Andresen fyller 14 år i april måned, mens Emma Pettersen blir 15 år i oktober. Nå er altså begge tatt ut til NFFs talentsamling i Sarpsborg før påske. Emma i klassen for jenter født 2003 (15 år) og Ina for jenter født 2004 (14 år).

Håkon Grøttland (bildet under), som er fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, sier både Emma og Ina er blant Norges mest spennende fotballspillere i sine respektive jenteklasser.

Andre gang på Statoil-talentleir
For Emmas del er dette andre året på rad hun blir tatt ut til Statoil talentsamling. Pretasjoner på Statoil-samlingen hun deltok på i Stavanger i fjor, og ikke minst den fine utviklingen og gode prestasjoner på fotballbanen utover høsten 2017, gjør at hun fra både kretsens og forbundets side blir karakterisert som en meget spennende spiller fremover.

For Ina er dette både nytt og spennende, men med gode ferdigheter og et grassat killerinstinkt kombinert med målscoreregenskaper kommer dette til å gå veldig bra. Og så skader det jo heller ikke å kunne støtte seg til en ett år eldre lagvenninne som har erfaring med dette fra før.

Begge jentene reiser til Sarpsborg søndag 18. mars, der det er lagt opp til trening allerede ankomstdagen. Jentene som deltar på samlingen kommer fra hele landet, og begge årsklasser er delt inn i 2 kategorier. Treninger og kamper foregår i Østfoldhallen.

2 klasser i hvert årskull
Emmas årsklasse består av J15 Nord og J15 Sør. På hennes gruppe skal det delta spillere fra Buskerud, Vestfold, Telemark, Oslo, Akershus, Østfold og Indre Østland - i tillegg til jentene fra Agder. Fra Kristiansand er også Randesunds Sara Tønnesen tatt ut. En av trenerne på gruppa til Emma er blant annet tidligere toppspiller Trine Rønning.

Inas årsklasse består også av jenter fra nord og sør. På J14 Sør deltar Gimletrolls Idun Benestvedt Kydland sammen med Ina Andresen fra Kristiansand. Restene av kandidatene kommer fra de samme fylkene som J15 sør består av. Tidligere Start-trener Steinar Pedersen er en av trenerne på gruppa til Ina. Spennende!

I løpet av Statoil-samlingen skal jentene trene to dager, og spille internkamper to dager. Dette skal kombineres med videoanalyse, spillersamtaler og lagmøter i løpet av samllingens 4 dager.

Våg FK gratulerer og ønsker jentene lykk til på samling!

Du kan lese mer om Statoil-samlingen her.

Generalsponsor

Våg FK på YouTube

Fair Play

Grasrotandelen

 

Våg FK på Facebook

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift