- Vi fikk oss en vekker, men jeg velger å se på det som positivt, sa Finn Willy etter 1-1 mot Kongsvinger i helga.

Fart-jentene møtte et hardtarbeidende Kongsvinger-lag på Gjemselund, og det er liten tvil om at jentene fra "de store skoger" vil hevde seg i toppen av kommende sesongs 2. divisjon. 

Våre spillere kom ikke skikkelig i gang i begynnelsen av kampen, og slet med å skape riktig presshøyde i sine lagdeler. Tanken var å gå ut høyt i banen, men det krever et kollektivt press for å unngå store avstander i laget.

Fart "eide" riktignok de siste 25 minuttene av første omgang, og periodevis så vi godt angrepsspill med gode opprullinger på sidene. Mange kom til avslutninger, men dessverre var ikke skuddene godt nok innstilt. De aller fleste av våre forsøk ble blåst over.

Det hører med til historien at et av skuddene smalt i stolpen, og Mina Kjørum (bildet) ble snytt for et soleklart straffespark. Ingen faller "frivillig" på den måten inne i motstandernes 16-meter!

Kongsvinger gikk til pause med en 1-0 ledelse, - et mål som de bakre rekker hos Fart burde ha avverget. Lene måtte gi en retur etter en flott redning, og dessverre var både en og to KIL-spillere mer våkne enn våre.

Vi så mye av det samme kampbildet de siste 45 minuttene. Fart var best i store deler av omgangen, men Kongsvinger klarte å rive opp mye av vårt banespill med å trøkke til i duellene. 

Heldigvis fikk vi lønn for strevet etter mange gode innlegg fra Mina på høyre kanten. Natalie omsatte et av innleggene i scoring, og som så ofte før ble det et uavgjort resultat mot våre "naboer" i sør.

Avslutningsvis vil jeg takke hjerteligst for vennlighet og ypperlig service fra Kongsvinger sin side. Det smakte svært godt med kaffe og ferske kaker til oss ivrige supportere på tribunen.

Her er Pål Jacobsens referat på HA-nett:

Kongsvinger - Fart 1-1

​"Hjemmelaget gikk knallhardt ut og Fart var ikke med på notene. Jentene fra Øvre Vang var altfor forsiktige i alle dueller og da vinner en som regel ingen fotballkamper.

Nå skal det sies at Fart kom sterkere og sterkere, og burde ha vunnet kampen. Fart ble snytt for et soleklart straffespark. I tillegg hadde Fart en ball inne. Den traff den indre stolpen i målet. En hendelse dommeren skal se.

Trener Finn Willy Taugbøl fant allikevel mye positivt i kampen.

- Vi fikk oss en vekker, som jeg tror er positivt for laget. Kanskje jentene skjønner at gode resultater ikke kommer av seg sjøl. Vi hang ikke med i starten, noe som ikke er bra. Spillet i de siste treningskampene har gått på skinner. Nå fikk vi bakkekontakt så det suser, sier trener Taugbøl.

Midtbanespiller Natalie Nilsen som var Farts beste spiller i fjor, var endelig tilbake etter en skade. En utrolig viktig spiller for laget. Hun er og blir spillerfordeleren og er gull verdt.

Kongsvinger tok ledelsen etter 30 spilte minutter. Fart ga seg aldri og fikk lønn for strevet da det gjenstod 20 minutter. Kantspiller Mina Kjørum viste hvor viktig hun blir i Fart denne sesongen. Gang etter gang kom hun med fine innlegg. Ett av dem tok Natalie Nilsen godt vare på. Kjørum fosset fram på sin høyre kant og innlegget kunne Natalie Nilsen bare sette bredsiden til.

En kamp helt på det jevne, men Nilsen og Kjørum er hakket foran de andre".

Neste helg har Fart spillefri. Om 14 dager reiser laget på treningsleir til Tyrkia. Der skal Fart møte sterke motstandere i Åsane og Kaupanger".

Kommentarer


       

Farts org.nr. er 975341135