Garderobekultur og trivelige treninger

Denne gjengen, 12/13 og 14-åringene i Avaldsnes, er opptil 40 spillere, og har det kjempekjekt på treningene. De ledes av fire trenere, og har også noen engasjerte foreldre som trosser vinterkulden og heier på guttene fra sidelinjen.

De har det trivelig og er mange på trening – opptil 40 på det meste, og mange foreldre har også trosset vinterkulden og sett sine små i lek med lærkulen på treningene.

Gutter 12, 13 og 14 år, er dette året slått sammen til en stor treningsgruppe, noe som har ført til et oppsving for både spillerne og interessen.
-Vi har et klart inntrykk av at spillerne trives sammen og liker måten vi organiserer treninger på. Før treningene startet i år satte vi trenere oss ned og tenkte gjennom hva vi kunne gjøre for å øke trivselen og mestringsfølelsen hos spillerne. Nå har vi et større fokus på å se hver enkelt spiller, og forankre trenings- og kampplaner hos guttene selv. Det ser vi gir glede, tilpassede utfordringer og muligheter, sier Bjørn Egil Apeland

- Vi er fire trenere på ca. 40 spillere, Trond Harald Jordbrekk, Øyvind Engevik, Otto Trengereid og meg- selv, legger han til, og synes det er svært trivelig at så mange foreldre har engasjert seg rund treningsgruppen.

-Vi har så langt hatt positive erfaringer med å lage en så stor treningsgruppe. Tilbakemeldingene fra spillerne er at de trives og liker å trene i store grupper. Men det er viktig at vi legger til rette for hver enkelt spiller. Noen vil trene en gang i uken, andre fem. Hos oss skal det være rom for alle uavhengig av nivå og ambisjoner, sier Apeland.

De fire trenere benytter en del tid på å tilrettelegge og planlegge treninger og kamper. De ønsker å legge til rette for høy trivsel- og trygghetsfaktor for å holde på spillerne og at ha dem med i fotballen lengst mulig.

Apeland kan fortelle at gruppen også har innført «garderobekultur». Det betyr at alle møter 15 minutter før treningen starter til en prat i garderoben. Her snakkes det om holdninger, krav, oppførsel, og selvsagt blir den forestående treningen gjennomgått.
- Jeg tror spillerne synes det er kult, i alle fall er det veldig sosialt og inkluderende, avslutter Apeland.
Det er meldt på 4 ulike lag i forskjellige divisjoner blant 12/13/14-åringene, og vi kan bare ønske guttene lykke til i serien.

Neste KamperAVALDSNES - KOLBOTN

Søndag 16. sept. kl. 14.00


5. DIV. HERRER

Avaldsnes - Hemingstad

Fredag 14. sept. kl. 18.00

Støtt oss med Grasrotandelen

Oppgi organisasjonsnummer: 971 346 612

https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen

Eat Move Sleep ambassadør

http://www.eatmovesleep.no/


©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift