Fire mestere i Halden

Lørdag 3.mars arrangerte Halden AK landsmesterskap for G/P 12 og NM for G/P 16. Det ble fire vinnere fra Kolbotn. I G12 vant Martin Aak (30 kg) og Anzor Musaev (33 kg). I P15 ble Hedda Ophaug Norgesmester i 39 kg, og Marius Dalsbotten Norgesmester i 62 kg. I tillegg fikk Anastasia Misko sølv i P12 37 kg.

Kolbotn hadde med åtte brytere på årets landsmesterskap og norgesmesterskap. Marius Dalsbotten har også denne sesongen vist god bryting. Det var fem brytere i 62 kg klassen, og Marius vant to kamper på fallseier og to på poeng. Han kunne derfor glad heve pokalen etter dagens innsats. Hedda Ophaug er første år i P15 år og stilte i den letteste vekten på 39 kg. Her startet hun med en spennende kamp med mange poeng, som hun avsluttet med en flott fallseier. Den neste kampen var lettere hun avgjorde på 40 sekunder med en ny fallseier. Dette gjorde henne til dagens første Norgesmester.

I G12 klassen deltok fire brytere fra Kolbotn. Martin Aak vant sin pulje med tre fallseiere og en poengseier. Det ble deretter finaleshow på den oppbygde matta med lyskastere og stor stemning på Martin. Motstander var Nicklas Tveiten fra Snøgg, og etter noen spennende minutter med poeng til begge bryterne fikk Martin inn et fint kast og fikk lagt motstanderen på fall. Seieren ble feiret med en flott salto. Neste finalekamp var i 33 kg der Anzor Musaev møtte Mario Mariut fra National. Disse to gutten er jevne og bytter på å vinne. Her ble det også en jevn og spennende kamp der Anzor ikke ville gi seg før dommeren blåste. Det sto da 3-3 i poeng, men siden Anzor hadde siste kastet med to poeng var han vinner.

Aneas Kjelland-Hysvær brøt i G12 41 kg. Han vant sin første to kamper på poeng. I den neste kampen kjempet han godt men tapte og ble nummer to i pulja. Det ble da bronsekamp på Aneas der motstanderen var vanskelig å bryte mot.  Aneas gjennomførte et flott stevne og ble nummer fire. I G12 50 kg deltok Simen Ekeberg. Hen fikk også fire kamper. Den første vant han på fall, i de neste to kjempet han godt og fikk inn poeng, men tapte på fall. Tredjeplass i pulja gav kamp om 5-6 plassen, her tapte han men fikk med seg verdifull erfaring til senere mesterskap.

Anastasia Misko deltok i sitt første mesterskap. I første kamp tapte hun på fall, men vant neste kamp på fall og hadde en sterk sistekamp der hun prøvde å få en fallseier men i stedet vant på poeng. Dette gav en fin sølvplass til Anastasia.

Victor Grøneng deltok også i G15, 52 kg. Han møtte Haldenbryteren Christoffer Andresen i første kamp, og tapte denne gangen for Christoffer på poeng.  Deretter ble det to overlegne seiere på Victor. Dessverre måtte han trekke seg fra konkurransen etter dette og han ble derfor nummer seks.

Kolbotn ble med tredje beste klubb i mesterskapet bak Skedsmo og Snøgg. Sebastian Aak og Naser Fattahi var dommere fra Kolbotn, i tillegg var trenerne Martin Dalsbotten, Ine Barlie og Hermund Ophaug gode støttespillere for utøverne. Brytegruppa gratulerer sine utøvere og mestere med lørdagens innsats.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift