NM Senior i Bodø 3.februar

Brage Haugmo Ringheim tok sin andre senior tittel den 3. februar. Brage ledet klubben frem til en tredjeplass i klubbsammendraget. Sykdom gjorde at bare fire Kolbotn brytere stilte til start.

Brage Haugmo Ringheim tok sin andre senior tittel den 3. februar. Brage ledet klubben frem til en tredjeplass i klubbsammendraget da alt startet med tre av våre gullkandidater ble febersyke uken før mesterskapet i tillegg til en skade på Alexander Burger. Med kun fire utøvere var forventningene fremdeles store, men allerede etter første runde i 53 kg måtte Julie Dalsbotten kaste inn håndkleet etter å ha fått omgangssyke.

Det var derfor fantastisk at Brage var skikkelig på hugget i denne turneringen. I første kamp møtte han Mathias Male, Moss AK og etter drøye tre minutter var kampen over med teknisk fallseier til Brage. Neste kamp mot Arnt Ivan Bye, Urædd varte bare i 2.32 minutter og et nytt teknisk fall med 8-0 var hans. Neste kamp mot Sondre Eriksen, AK54, varte bare 1.27 før det var en ny seier, nå med 10-0 i poeng.

Dermed var Brage klar til finale mot fjorårets vinner av klassen Timman Schwamborn, Sp.09 og her hadde Brage den beste kampen og plukket sikkert poeng etter poeng og litt ut i andre omgang ledet han 7-0 da Timman ble dømt ned i benk. Da beste Brage å avslutte med bravur. Han tok tak rundt motstanderen og kastet han rundt til ett fire poengkast og seier og NM gull.

I 1993 ennå ikke fylt atten år tok han sin første senior NM medalje og nå tok han sin sjette medalje. Veldig imponerende.

Sofia Aak veide seg inn i 62 kg, men da alle de påmeldte i vekta enten ikke møtte opp på grunn av sykdom eller at de veide inn i vekta over i stedet ble hun alene der. Nå måtte hun møte 6-7 kg tyngre motstandere. I første kamp ble det Ainat Lachinova fra Fauske opprinnelig fra Russland som ble motstander. Hun har tatt bronse i Senior NM de tre siste årene. Og det ble en tøff kamp med få poeng, men Sofia beholdt roen og balansen og manøvrerte seg ut av vanskelige situasjoner og gikk til motangrep og etter full tid var det en 3-0 seier til Kolbotnbryteren.

I neste kamp ble motstanderen en ny seniorlandslagsbryter Tora Berntsen, Oslo BK som for øyeblikket er mest i Finland for å utvikle seg som bryter der. I denne kampen så det ikke ut som at det hjalp i det hele tatt. Vår unge utøver bare plukket opp poeng etter poeng mot den mer drevne motstanderen og etter fem minutter var det slutt med en 15-5 i poeng og teknisk fallseier. De andre i vekta hadde slo hverandre ut og dermed var Sofia klar for finalen.

I finalen møtte hun fjorårets norgesmester og sølv vinner i EM for junior Hedda Haug Strand fra Tønsberg. Her så man at Sofia slet litt mer med den langt tyngre motstanderen. Man så hva som bor i jenta for allerede i starten av kampen så angrep Hedda og Sofia kontret fantastisk og motstanderen gikk på rygg, men dessverre på utsiden av matta. Hedda var sterkere og plukket stadig poeng, men slutten av omgangen var Sofia ute igjen med et motgrep, men fikk ikke motstanderen over nitti grader for å få poengene. Rett og slett hun var for lett til å klare det. I andre omgang tok kreftene slutt og Sofia ble lagt på fall, men rakk å overbevise landslagstreneren så det kan bli representasjonsoppgaver til sommeren i internasjonale mesterskap.

Etter at Julie ble syk så var det faren Martin Dalsbotten som måtte kjempe for familien. Martin tok tak fra starten med to seiere på teknisk fall 8-0 mot motstanderne Jørgen Haugen, Lambertseter BK og Jørn Johansen, Bodø BK. Dermed var det klart for finale mot William Svalestad fra Tønsberg, fjorårets mester i vekta. Superveteranen fra Kolbotn fyller 51 år om to måneder og satser på VM for veteraner i Perm, Russland til høsten. Kom dessverre bakpå da William fikk inn to poeng. Martin jobbet videre, og det begynte å betale seg da William ble passiv og Martin utlignet til 2-2 med to ett poengere. 2-2 ble sluttresultatet og dessverre så holdt det ikke da William hadde en to poenger. Dermed ble det sølv på veteranen. Dette var en kamp han absolutt kunne ha vunnet, men han ble belønnet med sin 15 medalje i seniorklassen.

Brage var veldig nær å motta kongepokalen, og antagelig var han mesterskapets beste bryter med beste prestasjon, men kongepokalen ble tildelt Oskar Marvik i stedet. Sofias finalemotstander mottok kvinnenes kongepokal.

Tekst og bilder: Ove Gundersen

Sofia sikret seg en flott sølvmedalje

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift