Andreas Rye til Blink

Hurtig kantspiller. Kommer fra Ranheim TF.

 

Andreas W. Rye til Blink

Andreas Weigner Rye er klar for spill i Stjørdals-Blink Fotball i 2018-sesongen.

Han spilte 20 kamper for Ranheim TF i fjorårets OBOS-liga. Han startet bl.a. samtlige kvalikmatcher, mot Sandnes Ulf, Mjøndalen og Sogndal.

Rye spilte tidligere for Strindheim TF hvor han ifølge NFF fikk 81 A-lagskamper på tre sesonger og 29 scoringer. Andreas signerte fredag formiddag en ny kontrakt med Ranheim toppfotball, men lånes altså nå ut til Stjørdals Blink i 2018.

Sportslig ansvarlig Håvard Fuglem sier følgende:

-En ny brikke er endelig på plass og jeg er stolt over å presentere Andreas. En offensiv spiller med X faktor. Rask og med gode dribleferdigheter, kan spille på begge kantene og er god med begge beina. Andreas har fått masse spilletid i Obosligaen og vet hva som gjelder på nivået. Jeg er sikker på at Andreas kommer til å få fin utvikling hos oss i 2018.

1993-modellen er opprinnelig fra CSK og kom til Ranheim som 15-åring. Her gikk han løpet som gutte- og juniorspiller. Tross sin unge alder trente han mye med A-laget i 2012 og var også i kamptroppen i en seriekamp den sesongen. I fjor ble det for øvrig to scoringer i OBOS-ligaen – borte mot Florø og borte mot Start.

Weigner Rye kan spille på begge vingene, har gode 1v1 ferdigheter og stor fart. 24-åringen er ydmyk og sulten på ny utvikling.

Rye (24) sier selv:

-Etter en prat med Ranheim og trenerne der og stor konkurranse på kantene der, var jeg forberedt i utgangspunktet på å kjempe om en plass fortsatt, men jeg ønsker å spille fotball på høyt nivå. Det er høyst interessant å spille for Blink i år. Jeg kjenner spillere, klubbben og trenere. Det er en fin utfordring.Regelmessig spilletid er viktig for meg.

-Beskriv deg selv som spiller?

-Jeg har spilt på begge kantene, er hurtig, glad i å dra av spillere. Skape mål, målpoeng er viktig.

-Som Strindheim-spiller har jeg hatt mine rivaloppgjør mot Blink, og vet det mye folk som er interessert i klubben, det blir artig, dette.

Sosiale medier

@blinkfotball

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift