Pumptrackbane på Flaktveit!!

Bergen kommune tar grep for å aktivere barn og unge i alle aldre, og har inngått verdens største kontrakt på innkjøp av modulbasert pumptrack! Banen er plassert på grusbanen ved Flaktveithallen.

En pumptrack er en bane hvor brukeren skaper fart ved pumpende bevegelser over humper og gjennom svinger. Tradisjonelle pumptracks bygges i jord og grus, og er beregnet på terrengsykler. Modulbaserte pumptracks, som Bergen kommune har kjøpt, har komposittoverflate, og kan brukes av både sykkel, skate, sparkesykkel og blades. Dermed utvides brukergruppen voldsomt; alle fra 2-104 år kan ha det gøy på en pumptrack!

Kommunen har kjøpt inn seks baner som skal plasseres ulike steder i byen; Flaktveit, Åstveit, Skansemyren, Fridalen skole, Slettebakken og Varden. Banene er fra 36-100 meter lange, og leveres i ulike farger. To av banene var på plass allerede før Sykkel-VM; en på Skansemyren og en som ble brukt i Try the sport-parken i Nygårdsparken. 

Banene er bygd opp av moduler, og gir stor fleksibilitet ved at de monteres/demonteres på kort tid. Dette gir muligheter for å endre layout og å flytte på banene dersom dette skulle være aktuelt. Bruk av banene er helt gratis, og dette er et lav-terskeltilbud til alle.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift