ÅIF fotball oppsummerer 2017

ÅIF er blitt 100 år og vi har lagt bak oss en begivenhetsrik sesong. Med gode sportslige resultater og masse idrettsglede så er vi skikkelig stolte av hva vi har fått til sammen.

Kvalitetsklubb

ÅIF er blitt 100 år og vi har lagt bak oss en begivenhetsrik sesong. Med gode sportslige resultater og masse idrettsglede så er vi skikkelig stolte av hva vi har fått til sammen

Utvikling av klubben har hatt stor prioritet i 2017, vi har arbeidet hardt og målbevisst mot å sertifisere klubben som Kvalitetsklubb. I november fikk vi godkjenningen, og nå starter arbeidet med å informere, samhandle og videreutvikle dette i organisasjonen vår.

Vi har hatt klubbkvelder hvor oppslutningen fra dere medlemmer har vært utrolig, dere medlemmer har vist et utrolig engasjement som inspirerer til videre arbeid

ÅIF-turneringen viste vår dugnadsånd og vår kjærlighet til klubben. Store og små bidro til en kjempefin dag i fotballens tegn. Barna koste seg, det er den beste inspirasjonen vi kan få.

Visjon og verdier

Fotballgruppa har i samarbeid med dere medlemmene valgt visjon og verdier.

«ÅIF idrettsglede i generasjoner»

Vi ønsker å skape en arena for både liten og stor. Vi er stolte av å kunne tilby 6-åringen et tilbud om fysisk aktivitet og gleden av å være sammen med andre. I den andre enden har vi besteforeldre på 75+ som bidrar gjennom dugnad slik at forhodene blir best mulig for barna. Dette samspillet tror vi gir den tryggheten og trivselen som gjør at de vil være i vår «familie» i generasjoner.

Våre verdier lagånd, trøkk og mestring håper vi kan virke som motivasjon for alle som virker og har hjerte i ÅIF. Hjelp oss med å få dette ut til alle i familien vår, dette skal være vår verktøykasse og beskrive hvilken retning vi ønsker å gå sammen.

Lagånd:

Vi skal gjøre hverandre gode

Vi skal fokusere på det positive

Vi skal heie på hverandre

Trøkk:

Vi skal alltid gjøre vårt beste

Vi skal ha lov til å stille krav til hverandre

Vi skal ha lov til å drømme!

Mestring:

Vi skal skape utvikling

Vi skal skape trygghet

Vi skal skape trivsel

Dette gir oss retningen på vårt videre arbeid. Sammen skal vi hver eneste dag gjøre ÅIF og Øran til et hyggelig sted å være. Trygge og gode rammer gir trygghet, og trygghet gir trivsel.

Utviklingsmål administrativt

Som tidligere nevnt har arbeidet med Kvalitetsklubb gitt oss enda mer kompetanse og nettverk til vår daglige drift. Dette er vår form for HMS, en type arbeid som vi aldri blir ferdig med, men som vi dag for dag skal finslipe til beste for dere medlemmer. Grunnmuren er lagt, nå skal vi i gang med reisverket på et bygg som på sikt skal bli enda bedre.

Med dere på laget skal vi øke trykket rundt følgende hovedområder:

* Aktivitet

* Organisasjon

* Kompetanse

* Samfunn og verdier

Gjennom godt skolerte ledere, dommere og trenere skal våre barn og unge føle størst mulig grad av utvikling og mestring.

Som gammel spiller og fotballtrener søker jeg hver dag mot å finne nye punkter for utvikling. I det daglige virke tenker vi nok for vanskelig. Det er ikke vanskelighetsgraden av øvelsen som er det viktigste for meg som trener. Men det er å få spillerne til å terpe på de små detaljene. Og summen av de små detaljene, det gir utvikling.

Utviklingsmål sportslig

Sportsplanen som er utarbeidet skal gi rammer for hvordan lagene våre skal drifte sin aktivitet. Vi ber alle trenere og lagledere bruke denne aktivt i samspillet med spillere og foreldre. Vi må skape en felles forståelse, et grunnlag som viser veien vi skal gå sammen

Ned på detaljnivå ønsker vi at trenerne forut for sesongen 2018 skal arbeide innenfor følgende hovedarbeidsområder:

1.Pasning

2.Mottak

3.1 mot 1 ferdigheter når spiller har ballen (angriper)

4.1 mot 1 ferdigheter når spiller ikke har ballen (forsvarer)

Hvordan spille en pasning som gjør nestemann god? Hvorfor bommer jeg med pasningen så ofte?

Hvordan ta imot pasningen med færrest mulig touch? Hvorfor bommer jeg med mottaket?

Hvordan forsvare meg 1 mot 1, hvordan angripe motstander 1 mot 1? Hvor tøff er jeg i møte med motstander, og hvilket mot har jeg?

Vi må øke spillernes evne til å ha FOKUS på ferdighetsutvikling. Og øke FOKUSET på å gjøre nestemann god. La det stå vennlig hilsen på alle pasninger og mottak.

Vi skal opparbeide den beste pasnings- og mottaks STOLTHET!

Og overført til skole og arbeid så snakker vi mye av det samme. Greier vi å balansere egoismen opp mot fellesskapet. Gjennom å lytte til og ikke minst involvere de rundt oss, da oppnår vi trygghet og dermed mestring.

Jeg vil skryte av alle som bidrar, som er positive til hva vi driver med og som bidrar med kroner og øre. Vi skal gjøre vårt ytterste for at alle blir sett og tatt vare på.

Vårt omdømme i lokalsamfunnet skapes av dere, den innsatsen dere utviser og den idrettsgleden våre barn føler på idrettsbanen. Vi har alle et spesielt ansvar for at alle blir sett og tatt vare på. For noen er fotballen det viktigste i livet, for andre er den en sosial møteplass. Og alt dette imellom disse ytterpunktene skal vi ta vare på og forvalte. Vi skal akseptere alle uansett bakgrunn og ballast.

«Det viktigste vi som klubb gjør er å se alle, og samspille med alle». Men det er ditt ansvar å framsnakke klubben vår, og Rauma som fotballkommune. Vi får til mye sammen.

Vi skal arbeide mot at mest mulig blir klubbstyrt, og håper flest mulig i egen organisasjon aksepterer dette og handler deretter.

Vi håper våre sponsorer verdsetter det vi gjør og ønsker å være på vårt lag. Vi gjør det for barn og unge, gjennom tett samarbeid med dere kan vi holde kostander nede. Så lavt at alle skal ha mulighet for å delta.

Utviklingsmål anlegg

Fotballhall på Øran. (lik modell som Aker-hallen i Molde)

ÅIF fotball ønsker seg mest av alt en fotballhall, både til trening og som sosialt lim i vårt arbeid med barn og unge. Samfunnsøkonomisk vil en investering i et slikt prosjekt kunne gi oss enda større mulighet for å ivareta barn og ungdom, utfra deres ståsted og etter 2018 standard. Vi ønsker oss sårt en hall og håper alle sterke krefter vil jobbe sammen for å realisere dette. Kanskje vil en stor sponsor ønske sitt navn på hallen, gjerne for meg.

I 2018 skal vi arbeide hardt for å realisere nytt kunstgressdekke, kanskje blir det først i 2019, økonomi og samspill med flere aktører avgjør.

Så en kjepphest for min del, en tribune med 132 seter fra Norgestribunen, det hadde gitt oss en ekstra sosial arena på Øran. For å få dette til trenger vi ildsjeler blant dere, gi oss et vink om du kan bidra på noen måte, eller om du har en kreativ løsning for rask realisering.

Tusen takk!

Med dette vil jeg takke alle for året som har gått, takke for innsatsen både på og utenfor banen, og ikke minst takke alle våre samarbeidspartnere som gjør vår aktivitet mulig.

Vi håper på din deltakelse også i 2018,

God jul og godt nyttår!

Geir Christer Nygård

Leder ÅIF fotball

Støtt Åndalsnes IF!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift