Overbevisende seier mot Høvik

Høvik hadde mest initiativ i førsteomgang, og til pause stod det 1-1. I andre omgang kunne imidlertid Ullevål seile ifra. Vertene vant til slutt kampen hele 7-3.

Første omgang handlet stort sett om å forsvare seg for Ullevål. Man slet med å etablere offensivt trykk, men man var likevel gjerrige bakover og Høvik kom sjelden til store sjanser. Etter 18 minutter, kom Sergey Likhachev til skudd fra langt hold, og ballen endte opp i lengste kryss. Dermed tok bortelaget fortjent ledelsen 0-1. Utover omgangen fortsatte Ullevål å slite med å spille ut Høviks høye press, og man fikk lite til å stemme. Likevel fikk hjemmelaget det viktige utlikningsmålet like før pause, og stillingen var 1-1.

I andre omgang fortsatte Høvik å presse på offensivt, men etterlot seg enorme rom bakover på banen, som Ullevål begynte å utnytte. I det 52. minutt kaster Brage Lae langt til Jesper Sagen, som sentrer videre til Jonas Gaare som setter inn 2-1. Drøyt ti minutter senere noterer Jesper Sagen seg for atter en assist, når han drar seg ned mot dødlinja og vrir langt over mot Jonatan Søberg Wiede, som fra langt hold skyter ballen ned i motsatt hjørne. Ullevål går med det opp til 3-1. I det 72. minutt utnytter Brage Lae et Høvik-forsvar i ubalanse, når han kaster Timian Strømdahl Fossli gjennom, som alene med keeper ikke gjør noen feil. Dermed leder Ullevål 4-1, og begynner virkelig å feste et grep om kampen. Selv om forholdene var gode, ble det mer og mer spill i luften utover andre omgang, noe som var gunstig for Ullevål. Mens hjemmelaget stort sett hadde full kontroll bakover, slet Høvik voldsomt med å demme opp for Ullevåls hurtige spill i lengderetningen. 5-1 kom atter en gang ved Timian Fossli, etter pasning av Sondre Hammerstad. Spikeren i kista kom i det 80. minutt da Jonatan Wiede spilte Fredrik Løland gjennom, som satte inn Ullevåls sjette mål for kvelden. Deretter lot Ullevål bortelaget få et par enkle mål. Først kommer Iskander Nuganov til skudd fra 17-meteren, som Brage Lae må gi retur på. På returen er Høviks toppscorer Alexander Serov først ute, og han kan redusere til 6-2. Like etter får Nuganov sette inn 6-3 etter at det glipper i markeringsspillet i boksen. Likevel er det Ullevål som får det siste ordet, når Jonas Lilja setter en straffe på slutten av kampen, og Ullevål vinner fullt fortjent 7-3.

Til tross for at dette kun var Brage Lae sin 9. eliteseriekamp fra start, gjør han mot Høvik sin kamp nummer 50 for Ullevål i eliteserien. Videre er det verdt å nevne at Høvik denne sesongen aldri har scoret mindre enn 3 mål i en kamp, med andre ord er dette en fantastisk defensiv kamp av Ullevål.

På 2. juledag tar Ullevål den korte turen til Gressbanen, der Ready står for motstanden. Forrige møte endte med 0-7 tap for Ullevål, så det er et revansjelystent mannskap som vil forsøke å snyte Ready for poeng! Vel møtt!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift