Seriegull til Ullevåls jr lag - en epoke er over

I januar skifter Ullevåls 98ere til kongens klær

Juniorlaget ble torsdag kveld seriemestere med seier 12-0 over Solberg. En aldersbestemt idrettsepoke er over. Vi ledere har gruet oss til dagen de forlater redet. Men vi håper et nytt kapittel kan åpnes på A laget - tiden vil vise.

Ubeseiret gjennom sesongen har laget vunnet 8 strake seiere i grunnserien med 52 i målforskjell. Utgangspunktet for NM sluttspill burde være godt, men hele 6 juniorspillere forlater klubben og skifter til kongens klær. Alle har debutert på A laget og de fleste har representert gutte- og juniorlandslagene. Juniorlaget er med seriegullet kvalifisert til NM eliteserien, men vil få det tøft opp mot sluttspillet. NM sluttspillet 2018  blir derfor spennende. En rekke klubber stiller med sterke mannskap. Mjøndalen er som kjent erkerivalen, men også Ullern er i år som i fjor sterke. Svært lovende guttespillere styrker Drammen og Stabæks unge jr lag. Ullevåls gjenværende juniortropp, med støtte av guttelagsspillere, vil møte et av tidenes mest åpne sluttspill i denne klassen. 

En sterk aldersbestemt bandyepoke er over for 98 spillernes del når de reiser i militæret. Så sterk at årskullet ble særligt fremhevet i Ullevål Hageby 100 års jubileumsbok. Det er derfor verdt å ta et tilbakeblikk. Listen over bragder er lang så det blir noen korte utdrag sammen med bakgrunnsinformasjon. Hadde bandy vært OL idrett hadde Olympiatoppen søkt om fritak fra militærtjeneste for disse spillerne. På den annen side er det i dag vanskelig å kvalifisere seg til attraktive tjenestesteder i forsvaret. Så det er et kompliment til guttene, klubben og bandyen at kongen vil ha våre bandyspillerne. Først og fremst la fremragende klubbledere grunnen for den nye Bergbanen som sto ferdig 2009. A lagsledelsen delte villig sin barmarkskompetanse. Ved 98 lagets spiller- og foreldremøter 2010, 2011 og 2012 ble det etterhvert enighet om at 98 spillerne var villige til å legge ned det som skal til for én bragd i den aldersbestemte perioden. Det krevde naturlig nok godt treningsoppmøte. 99 lags spillerne kom til samme konklusjon. Det ble mer enn én bragd. 98 laget har tatt fire aldersbestemte NM gull fordelt på alle årsklasser, noe som er klubbrekord. Sammen med 99 laget har 98 laget vært i 7 NM finaler. På guttenivå i 2015 måtte de to kullene skilles i egne årsklasselag for ikke miste noen. Det endte med NM gull for 98 og NM bronse for 99.

Også internasjonalt har 98 og 99 lagene vist styrke. Støttet av fire 99ere, tok 98 laget 8. plass i Mini World Cup 2013. De ristet til og med World Cup mesterne SDS Kemerovo, med hele ni russiske guttelandslagspillere på laget. Laget manglet ett mål fra sluttspull, et sluttspill undertegnede så optimistisk på. 99 laget fulgte dette opp med samme plassering i 2014. Året etter slo 98 selveste Dynamo Moskva på bortebane i Moskva. Gutte- og juniorlandslagene har derfor hatt stort innslag av 98 og 99 Ullevålspillere i denne perioden. Ullevåls A lag likeså. Lovende treningsvillige unge spillere kan debutere fra 15 - 16 års alderen. De jevne 98 og 99erne debuert senere på A laget. Det løsnet imidlertid inneværende sesong med et A lag stort sett bestående av 96, 98 og 99 spillere anført av veteranane Jan Fredrik Løland, Sondre Hammemerstad, Jonas Gaare og Rickard Geiborg. 

Klubben håper 98 spillerne, i likhet med 99erene, etter militærtjeneste returnerer hjem for studier i Norges største studentby Oslo. De er naturlige kandidater for "student OL", dvs Universiade laget 2019 som går i Krasnoyarsk i Russland. I såfall kan Ullevåls framtidige A lag bestå av en stamme av egne klubbspillere født 95, 96, 98 og 99 samt yngre klasser. Ledende norske klubber som Solberg, Stabæk og Mjøndalen har som oftest bestått av slike kameratgjenger. Lokalmiljøet styrkes av egne klubbspillere og fremtiden for norsk bandy er avhengige av slike kjernekull.

Dersom spillerne velger studier i en annen by har de uansett en respektabel og forhåpentligvis fin ungdomsidrettskarriere bak seg. De valgte en ungdomstid i idretten hvor det var den seriøse treningen som var gøy. Klubben og lokalmiljøet ga gode rammebetingelser. Takk til alle lederne og foreldre som har fulgt 98 kullet opp. Særlig takk til Nicolay, Thomas, og Trygve samt Tone. Tone knøyt alle skøytene til småtrollene for 12 år siden. An avgjørende detalj. 

 

 

Høstsemesteret  2018
i Turn-avdelingen

starter 28.august.

Ukeplan finner du her.

Velkommen til trening i uke 34-2018

TURNSTYRET

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift