Knepen seier mot Konnerud

Ullevål tar sin andre strake seier i Eliteserien, etter en 2-3 seier borte mot Konnerud. Ullevål ledet 0-3 til pause, men Konnerud tok nesten igjen Ullevål i andre omgang.

I første omgang var det Ullevål som hadde mest ball, men det var Konnerud som kom til de store sjansene innledningsvis, da Ullevål flere ganger ukritisk ga fra seg ballen farlig på midtbanen, som gjorde at Konnerud fikk kontringsmuligheter. Forsvarsfemmeren til Ullevål og målvakten har de siste kampene vist at man etter hvert begynner å bli samspilte, og flere sjanser avverges gjennom godt samarbeid mellom forsvaret og keeper. Blant annet hadde Per Mehol Stenersen en redning på streken, og det var flere ganger på håret at Ullevål klarte å holde buret rent.

 Til tross for at Konnerud var farlig frempå flere ganger, var det Ullevål som skulle stå for samtlige mål i første omgang. Først ut var Timian Strømdahl Fossli, som kunne stjele ballen fra en forsvarspiller som slet med å få klarert en flipp, og sette ballen i nettet til 0-1. Deretter doblet Bendik Nordbrenden ledelsen etter at han satt en retur fra keeper i kassa.

Konnerud hadde foruten mange store sjanser, også flest cornere i første omgang, men Ullevål tar med seg et utmerket dødballforsvar fra Hamar til Konnerud, og nekter Konnerud å score mål på dødball. Det var like før Løland føser inn en corner, men han traff en hjelm. Like etter skal likevel cornermålet komme for Ullevål, når Jonas Lilja kliner en ball opp i nettaket, med det gjør liberoen sitt tredje mål på to kamper, og Ullevål leder 0-3 til pause.

I andre omgang forsøker Ullevål å endre kampbildet, fordi man er enige om at selv om man leder 0-3, så har man ikke spilt bra nok. Dette skulle vise seg å være enklere sagt enn gjort, og Ullevål sliter med å spille ut Konneruds høye press. Med tanke på hva som står på spill, er det også en del høye skuldre ute og går på isen i andre omgang. Konnerud skulle redusere tidlig i omgangen til 1-3, etter et kanontreff fra spiss vinkel sniker seg inn langs stolperoten. Like etter blir det 2-3, og omgangen er bare 10 minutter gammel. Til tross for ukoordinerte angrep og en til tider dårlig organisert defensiv, gjør Ullevål opp for et dårlig kollektiv med knallhard individuell jobbing. Fredrik Løland får på slutten en gigantisk mulighet til å avgjøre kampen, da han snappet et utkast fra keeper, og målet står åpent. En dyktig Konnerudforsvarer klarer å komme seg mellom målet og Løland, og han får blokkert forsøket ut til corner.

Dermed får isteden Konnerud muligheten til å utlikne til 3-3, når Ole Blom kommer alene gjennom tre minutter på overtid. Jonas Lilja ser seg nødt til å bruke ulovlige midler for å stanse ham, og det blir dømt straffeslag til Konnerud. Straffen går midt på Brage Lae, som likevel slipper retur. Returen reddes deretter ut til corner. Når corneren blåses over mål, kan Ullevål slippe jubelen løs, for to utrolig viktige poeng.

Neste kamp er på onsdag, når Høvik kommer på besøk til Bergbanen kl. 19:00. Høvik ligger kun to poeng over Ullevål, og med seier her, vil Ullevål virkelig feste grep om plass i vårens NM-sluttspill. Vel møtt!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift