Glentons Mästarmöte

Seks brytere med støtteapparat satte 1.desember kursen til Broby sør i Sverige for å delta på Glentons Mästarmöte. Dette er et stevne der bare de 10 beste i hver vektklasse får delta etter å ha kvalifisert seg på stevner i løpet av året. Alle bryter mot alle i sin klasse, og det blir derfor en tøff turnering der den med flest seire står igjen som vinner. I år fikk Kolbotn to mestere i klassen Poik. Victor Grøneng og Marius Dalsbotten gikk ubeseiret igjennom sine kamper, og kunne heve seierstrofeet søndag.

Victor kom til Glentnon med mål om å gjøre det bra i sin klasse (47 kg). Den første kampen vant han på poeng etter full tid, men han vant de neste to på teknisk overlegenhet, en på poeng og deretter en fallseier. Han vant alle sine åtte kamper, og hadde god kontroll på motstanderne sine.

I Marius sin klasse var det ni brytere som stilte til start. Lørdag vant han tre kamper på fallseier og en på poeng. Søndag fortsatte Marius med samme gode brytingen og vant en kampe på teknisk og to fallesiere.

I knattar 32 kg hadde var det med to Kolbotn brytere. Anzor Muasev ble nummer 3 etter tre fallseiere og to seiere på poeng. Martin Aak hadde også tre seiere, der det ble kjempe spennende i kamp nummer to. Begge brytere fikk inn mange poeng og kort tid før kampslutt lå Martin under, en kjempeinnsats og flott kast i de siste sekundene gav poeng, og kampen endte 20-18 i Martins favør.

I Ungdom 59 kg hadde flere brytere trukket seg fra konkurransen den siste uka, men seks brytere stilte til konkurranse. Hermund Ophaug startet med et tap og en seier. Den siste kampen lørdag gikk mot Samuel Trellid som han var nære på å slå sist gang de møttes. Det ble dessverre tap på Hermund i denne gangen som resulterte i en fjerdeplass selv om han lørdag vant sine to kamper, deriblant over vinneren i vekta Miru Olsson.

I ungdom 63 kg stilte Elias Moen. Her var det ni brytere som startet opp kampene på lørdag. Flere måtte gi seg, blant annet Elias som fikk seg et trykk i ribbenet etter et kast i sin fjerde kamp lørdag. Han fikk med seg to seire og to tap og en femteplass.

Sebastian Aak og Martin Dalsbotten var trener for guttene på brytematta, og Naser Fattahi stilte som norsk dommer.

VictorMarius

Hermund

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift