Grasrottrenerkurs i Alicante Spania, 8 dagers kurs.

4 representanter fra Kopervik Idrettslag deltok

 

Oslo Fotballkrets og Norges Fotballforbund har de siste 4 årene arrangert Grasrottrenerkurs i Alicante. Kurset kjøres over 8 dager med ca 2,5 timer teori og ca 2,5 timer praksis pr dag.

I år var det 31 kursdeltakere, de fleste fra Osloregionen, men også trenere fra Canada og Portugal benyttet anledning til å ta kurset som gir UEFA C-lisens. Fra Haugalandet deltok en trener fra Ølen og 4 fra Kopervik Idrettslag.

Kurset oppleves på mange måter som en treningsleir med gode fysiske økter og lite tid til restitusjon. Svært gode foredragsholdere formidler teorien i klasserommet og coacher ute på banene. På dagtid var gjennomsnittstemperaturen rundt 20 grader og med strålende sol og vindstille opplevdes det som nærmere 25 grader.

Geir Danielsen (J12), Roy Henriquez (J8 og J10) og Lars Sigvart Hop (G7 og J11) fikk kursavgiften dekket av KIL Ungdomsadelingen, mens juniortrener Roger Skulstad fikk kursavgiften dekket av Herrelaget. Idrettslaget jobber for status som Kvalitetsklubb og da kreves det at klubben har høy andel Grasrottrenere. Dette kurset kan tas over 4 delkurs lokalt, eller, som her, i sin helhet under fantastiske forhold i Alicante.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift