Kolbotn Cup i bryting

Helgas Kolbotn Cup er igjen vel gjennomført. Brytere fra mange land viste flott bryting med over 570 kamper på seks matter i løpet av lørdag i Sofiemyrhallen. Kolbotn hadde med ni brytere, og vant tre gull og tre sølv.

Det er stas å være med på Kolbotn Cup som er det største norske brytestevnet. I år hadde deltakere fra hele Norge, Sverige, Danmark, Estland, Lativa, Litauen, Hviterussland, Ukraina, Tsjekkia og Spania. Det var 61 klubber eller landslagsteam som deltok.

Tre Kolbotn brytere gikk til topps i sine klasser. Det var Hermund Ophaug G15 (59kg), Vilde Ladstein P15 (62 kg) og Hedda Ophaug P12 (37 kg). I tillegg vant Julie Dalsbotten sølv i Ungdom Kvinner (56 kg). Martin Aak G12 (30 kg) og Anzor Musaev G12 (33 kg) vant også sølv i sine klasser.

I Hermund Ophaug sin klasse var det 14 deltakere. Hermund startet med en kamp mot en god bryter fra Litauen, og vant deretter to innledende kamper i pulja. Dette gav finaleplass mot hviterusseren German Sidiarevich. Her ble det en spennende finale der Hermund viste god kontroll og plukket jevnt med poeng slik at han vant kampen. I samme klasse brøt Marius Dalsbotten. Han vant sine første to kamper, men deretter gitt det tungt og Marius endte på en 5.plass av 14 brytere.

Vilde Ladstein hadde fem brytere i sin klasse, og hun hadde derfor kamp mot alle. Vilde viste flott bryting med fallseier mot de tre første jentene, før hun dro i land en tett kamp med poengseier 13:12 mot Amalie Jacobsen fra Ålesund i siste runde. Hedda møtte også alle i sin vekt, og vant alle sine kamper på fallseier. Hun er også flink til å sanke poeng ved å komme bak på ryggen til motstander. Jubelen var for Hedda stor etter en siste spennende kamp mot en jente fra Tsjekkia. Julie Dalsbotten vant sine to innledende kamper, en med fall og en på poeng. I finalen ble Agnes Nygren fra det svenske landslaget for sterk, og Julie tapte på poeng.

I G12 var Martin Aak og Anzor Musaev på sin første Kolbotn Cup. Guttene har vist fin fremgang i bryting det siste året, og Martin ble nummer to etter en seier mot bryter fra Latvia og tap mot bryter fra Hviterussland. I Anzors klasse var det 11 deltakere. Han hadde fire innledende kamper og brøt mot to norske gutter, en fra Tsjekkia og en fra Hviterussland. Han vant to kamper på teksnisk overlegenhet, en på fall og en på poeng. I finalen møtte han Bers Timirbiev fra Fredrikstad, og gikk på et tap slik at det ble en flott sølvmedalje til Anzor. Malik Sandek og Aneas Kjelland-Hysvær deltok også på Kolbotn Cup for første gang i sine vekter. Malik møtte to norske og en svensk bryter. To tap og en seier gav en fin 10. plass. Aneas møtte også en norsk og en svensk bryter i sine kamper.

I G15 (53 kg) var det 17 deltakere, og fra Kolbotn brøt Victor Jairo Grøneng. Han møtte tre norske og en svensk bryter i sine kamper. Det ble to seier og to tap og en 9.plass på Victor i lørdagens Kolbotn Cup. Han deltok også på søndagens fristilstevne der han vant sin kamp og fikk med det gull. I følge Ove Gundersen det første gullet for en Kolbotnbryter i et fristilstevne i Norge på 65 år.

Steinar Bjørndal brøt i Ungdom Menn 69 kg der det var 16 deltakere. Denne gangen ble motstanderene fra Sverige og Bodø for steke og Steinar tapte sine to kamper. Trenere Martin Dalsbotten, Naset Fattahi (trener og dommer), Bagir Bagdanov og Ine Barlie er stolte over innsatsen bryterne viste. Gode plasseringer på Kolbotn Cup viser at vi har brytere som hevder seg både mot norske og internasjonale brytere.

Søndag arrangerte vi Resurs Bank Fristil Open. Det var fem deltakere fra Kolbotn. Jaokim Rusvik i Senior Herrer 130 kg og Victor Grøneng G15, 53 kg vant gull. Martin Aak ble nummer 3 i G12, 33 kg, Mayow Maalin ble nummer tre og Joachim Eikeri ble nr 4 i Senior Herrer 75 kg

Det var mye god bryting og en dyktig dugnadsgjeng som har lagt ned mange timers arbeid i forbindeles med Kolbotn Cup og treningssamling som er gjennomført i forbindelse med cupen. Vi ønsker å takke alle for innsatsen dere har lagt ned, og som viser at vi kan å arrangere et stort stevne. 

Kolbotn Cup og Ressurs Bank Fristil Open 2017, er også omtalt i Østlandet Blad med flere fine bilder fra stevnet: Kolbotn Cup og Resurs Bank Fristil Open. (For dere som abonnerer, eller vil bruke 5 kr på et abonnement)

Bildene under: 1) Løpegutter og jenter som leverer skjema til dommerene 2) Stemning fra Sofiemyrhallen med kamper på 6 matter 3) Brytere fra Estland 4) Treningssamling på Brytehuset 5) Brytere som var på trening torsdag kveld.

Flerer bilder kommer.

Løpegutter og jenterBrytere fra Estland

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift