ALLE er med

Samtlige spillere på utgående kontrakt har signert nye avtaler. I tillegg har en unggutt signert sin første A-lagskontrakt. Det betyr at alle spillerne fra årets sesong vil bli å finne på Åsebøen i 2018.

Foto: Karin Nordnes Hveding

 

Vi har tatt en prat med trener Christopher Mynthe Alcock om de aktuelle spillerne.

Følgende spillere har fornyet kontrakten med KIL:

Bjarte Halvorsen kom fra Vea før årets sesong. Når han kom var han fortsatt i militæret og fikk derfor ikke med seg alle kampene. Men i sommer flyttet han hjem og har siden vært med for fullt. Gjennom sesongen har han hatt flere gode kamper fra høyreback, kantposisjon og som sentral midtbanespiller.

- Bjarte sin første sesong ble litt amputert på grunn av militæret. En spiller vi kommer til å se mye bra fra neste år. Anvendelig og løpssterk, sier Christopher.

Andreas Lund er en ung keeper som tok turen fra Vard før årets sesong. Han har stått fast på juniorlaget og spilt en rekke kamper for Kopervik 2 i 5. divisjon. Han fikk sin debut i serien for A-laget da han startet sesongens siste kamp borte mot puljevinner Vardeneset og klarte seg fint.

- En veldig treningsivrig og kjekk kar. Vi er heldige som har han i gruppen vår. Andreas har tatt gode steg gjennom året og han kommer til å ta flere, forteller treneren.

Hieu Van Le kom til Kopervik før 2010-sesongen i 2. divisjon og har vært her siden. Det betyr at han er den spilleren i stallen som sammenhengende har vært her lengst. 28-åringen bringer ro og rutine til laget samtidig som han er et farlig angrepsvåpen fra sin venstreback.

- Hieu er en del av grunnstammen i laget. En svært god spiller på sitt beste, sier Christopher.

Håkon Sverdrupsen er en egenprodusert spiller som dessverre har måttet sette fotballkarrieren på vent grunnet flere alvorlige kneskader. Nå har han startet opptreningen og vi håper vi får se han på banen i løpet av sesongen.

- Et fantastisk talent. Dessverre har skader ødelagt for han i halvannet år. Får vi han tilbake i godt gammelt slag så har vi en klassespiller i Håkon, sier Christopher.

 

I tillegg har Claus Babo Niyukuri underskrevet sin første kontrakt med A-laget. Claus er en fysisk sterk og klok fotballspiller som kan bekle posisjoner i både forsvar og på midtbanen. 17-åringen ble fast medlem av treningsgruppen i sommer, og har tidvis imponert stort på treningsfeltet. Debuten kom i hjemmekampen mot Vard 2 i juni og hans første mål for A-laget kom i bortekampen mot Austrått i august.

I siste seriekamp fikk han starte i midtforsvaret sammen med Sondre Hveding, og viste da at han absolutt har seniornivået inne. Han har gjennom året også hatt en rekke imponerende prestasjoner på juniorlaget og for vårt rekrutteringslag i 5. divisjon.

- Jeg har store forhåpninger til Claus. Han har gjennom kampene på rekrutt- og A-lag vist at her har KIL en spennende maskin på gang, sier Christopher som har trent Claus fra han var 12 år gammel.

Claus Babo Niyukuri i aksjon

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift