Temposjokk mot finske JPS

Tap i åpningskampen i Rättvik

Ullevål kom til spill mot finske JPS Jyväskylä klokken 14:00 fredag 13. Oktober. Kamptroppen bestod av 16 spillere hvorav 10 juniorer. Kampen endte med 8-0 tap etter at det raknet i defensiven det siste kvarteret.

Kampbildet ble som forventet, der finnene hadde mye ball, mens Ullevål forsøkte å holde en tett defensiv og kontre. Det første kvarteret har JPS mest ball, mens Ullevål kontrer og sjansestatistikken er relativt jevn. JPS utnyttet det lille bakrommet som fantes mellom Ullevåls forsvar og keeper. Det første målet kom etter 15 minutter, da Lasse Tammilehto ble spilt gjennom, rundet keeper og satte ballen kontrollert i mål. Etter 18 minutter, ble det baklengsmål igjen, etter at Ilari Nikula bryter gjennom Ullevålforsvaret på høyresiden, før han setter ballen midt på Brage Lae, som får en fot på avslutningen. Returen, spretter rett ut igjen, som Nikula kan sette i det åpne målet. 3-0 målet skulle også komme på en retur, der Erik Sørensen redder på streken, før Atte Hänninen scorer. 3-0 er også pauseresultatet.

Det er stort sett JPS som eier spillet, mens Ullevål sliter med å etablere eget spill. Ullevål er derimot farlig frempå på kontringer noen ganger i løpet av kampen, men Oslo-laget klarer ikke å omsette sjansene i mål. Andre omgang starter relativt rolig, der Ullevål holder defensiven intakt, men offensivt er det mindre som stemmer. Nullen sprakk også etter et kvarter i andre omgang. Herfra var de blåkledde tomme for energi, og Ullevål slapp inn 5(!) mål det siste kvarteret. Ullevål har fortsatt mye å jobbe med fram mot sesongstart, til tross for skuffelsen ved et så stygt tap, var det inspirerende for det unge laget å møte et så sterkt lag. Fredag klokken 21:30, spiller Ullevål mot GT/76, kampen kan følges på elitrapport.se

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift