Alt begynner et sted

Er vi flinke til å legge grunnlaget for at våre unge utøvere får en god idrettslig skolering til et livslangt løp innenfor idretten? Kan mangel på mestringsfølelse være en av årsakene til frafall i idretten? Er vi flinke til å se alle? Har vi godt nok innhold i treningshverdagen tilpasset aldersgruppen vi har ansvaret for? Tør vi tenke langsiktig eller jager vi kortsiktige resultater?

Spørsmålene er mange. Onsdag 18. oktober vil jeg at alle trenere i Bjarg blir med på trenerforum.

Hovedfokus vil være betydningen av å utvikle gode basisferdigheter i ung alder. Kultur og miljø gjennspeiles ofte i utøvernes handlingsmønster. Klarer vi i Bjarg å gi alle våre utøvere god skolering i sin idrett, skaper vi både mestingsfølelse og idrettsglede.

 

Denne kvelden har jeg utfordret Ivica Rimanic (Håndball) og Torbjørn Birkelund (Fotball) til å dele noen tanker om basisferdigheter blant unge utøvere.

 

Program:

19:00 Generell info

 

19:15 Ivica Rimanic.

Betydningen av innøvde basisferdigheter, og er det nødvendig å systematisere trening i ung alder?

 

20:00 Torbjørn Bireklund

Får vi bedre utøvere av å sende barna på fotballakademi? Torbjørn forteller om visjon og erfaringer med det nyoppstartede fotballakademiet. Kan modellen videreføres til andre grupper i laget?

 

20:25 Pause

Mingling, kaffe og litt frukt.

 

20:35 Sindre Heggebø

Hvorfor trener vi som vi gjør? Velger vi de rette øvelsene i treningshverdagen med tanke på et livslangt løp innenfor idretten?

 

21:15 Oppsummering

 

Trenerforum er åpent for alle trenere og lagledere i Bjarg.

Påmelding innen 16. oktober til epost: sport@bjarg.net

 

Velkommen!

 

Sindre Heggebø

Sportslig leder, IL Bjarg.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift