Uheldige Lura med nok et tap.

Lura sit A-lag tapte fredags kveld 1-2 mot et ungt Viking 2 lag.

Lura tapte hjemme for Viking 2

Fredag kveld tok Lura imot Viking 2 til lokaloppgjør på Lura stadion. Hjemmelagets supportere, Lurigans, hadde laget en fantastisk ramme da spillerne entret banen. Kampen var av det viktige slaget for begge lag i jakten om å holde plassen i Norsk Tipping Ligaen.
Kampen startet med at Viking 2 hadde mye ball. Viking 2 skapte også kampens første sjanse, men Lura-keeper, Eskil Leinebø, fikk avverget.  Lura lå godt organisert og var giftige på overganger. Hjemmelaget viste friske offensive takter og kunne med litt hell tatt ledelsen før pause. Det siste kvarteret av første omgang fikk Lura gunstige overgangsmuligheter gang etter gang. Nærmest var Jose Alejandro Valecillos da ballen strøk tverrliggeren etter en flott kontring.
Lagene gikk til pause på stillingen 0 – 0.
Etter hvilen startet Lura best og det var hjemmelaget som skapte sjanser de første ti minuttene. Det så ut til at Lura hadde tatt grep om kampen, men plutselig fant Viking 2 en åpning i det ellers så kompakte Lura-forsvaret. Viking 2 spilleren ,Thomas Klemetsen, ble spilt fint igjennom og angriperen satte ballen sikkert i mål. Etter scoringen la Lura om til tre på topp, i håp om skape mer trøkk mot Viking 2-målet.  Like etter scoret Viking 2 nok en gang, og dermed så situasjonen desto vanskeligere ut for hjemmelaget.
Lura-spillerne stod på og nektet å gi opp, og kun få minutter senere klarte Vetle Høivik å krige ballen i mål. Lura var inni kampen igjen og fortsatte å presse på for en utlikning. Hjemmelaget fikk en mega-sjanse ved kaptein Sander Schaathun Grelland, men på mirakuløst vis klarte Viking 2-keeperen og redde avslutningen fra kort hold. Lura fikk også et par frispark i gunstige posisjoner, men ballen ville seg ikke i mål flere ganger for de grønnkledde denne fredagskvelden. Dermed endte kampen med 1 – 2 seier til de mørkeblå.

Med 2 kamper igjen av sesongen (borte mot Staal og hjemme mot Brodd) så er realiteten slik: Guttene må reise ut til Jørpeland og vinne mot Staal som har 4 poeng på Lura nå. Vinner de den så kan en seier hjemme mot Brodd være nøkkelen. Det er dessverre slik at de er avhengige av hjelp fra andre lag også. Men så lenge det er mulig så har guttene et håp. 

Tabellen med 2 kamper igjen å spille: 

 
1: Flekkerøy: 59
2: Pors: 45
3: Madla: 39
4: FK Tønsberg: 37
5: Viking 2: 37
6: Start 2: 33
7: Sola: 32
8: Staal Jørpeland: 32
9: Halsen: 32
10: Brodd: 32
11: Sandnes Ulf 2: 28
12: Lura: 28
13: Bryne 2: 27
14: Express: 14

Det er 4 lag som rykker ned. 

Lura spiller borte mot Jørpeland neste lørdag (14.okt) kl: 15:00. 
 

Skrevet av Michael Bekke og Jamie Cowling

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift