"Litt uvirkelig, men SYKT DIGG!" - var Lene Berg-Hansens ord da NM-gullet var i boks.

Byåsen ILs gulljenter til topps I NM stafett for junior for 3. år på rad. Denne gang på hjemmebane i Knyken.

«Hjemmehåpet innfridde. Gulljentene fra Byåsen IL ble Norgesmestre i stafett for junior for 3. år på rad.»

Lene Berg-Hansen, Ragnhild Eide og Ingeborg Eide levnet søndag ingen tvil om hvem som er Norges best juniorjenter.

«- Det laget som klarer å være ekstremt offensiv, men samtidig holde hodet kaldt nok til å ta de riktige beslutningene og ha kontroll, vil til slutt stikke av med det lengste strået.» fortalte løypelegger Terje Maroni før start.

Og seieren kom langt i fra gratis, for Ingeborg Eide hadde en jobb å gjøre da hun ble sendt ut snaue halvannet minutt bak Konnerud IL fra Drammen.

Den rutinerte ankerkvinnen til Byåsen «spiste seg inn» på Konnerud på vei inn til arena, og på sisterunden avgjorde hun til sin og Byåsens fordel:

- Jeg hadde ikke sett noe til Jenny (Baklid, Konnerud IL, red.anm.) før passering. Men på sisterunden følte jeg meg ganske sterk, og etter hvert var jeg ganske trygg på at jeg skulle klare å holde unna, smilte ankerkvinnen som med dette fikk en perfekt avslutning på karrieren i juniorklassen. I tillegg til søndagens gull i stafett, har Ingeborg Eide i årets sesong oppnådd 4 individuelle NM-medaljer, hvorav 1 gull.

Perfekt søndag var det også for Lene Berg Hansen og Ragnhild Eide som innledet for vinnerlaget. De to Eide-søstrene fikk med det sitt 3 NM-stafett-gull på rad, mens det for Lene Berg Hansen var det første NM-gullet. Men Lene Berg-Hansen har også en sølvmedalje å vise til fra NM Sprint tidligere i år.

«–Litt uvirkelig, men sykt digg!» utbrøt Berg-Hansen etter målgang. Hun forteller videre at hun kjente litt på presset før start, men underveis var det kun fokus på oppgavene. «-Jeg var heller ikke redd for å bremse hvis jeg ble usikker, og følte derfor jeg hadde full kontroll hele vegen.»

Til slutt var Byåsen drøye halvannet minutt foran Konnerud,

På guttesiden ble det også trøndersk seier til Sp.Kl. Freidig med Mats Eidsmo, Oskar Spets Storhov og Håvard Eidsmo på laget.

 

Byåsen ILs gulljenter til topps i NM Stafett for junior, for 3. år på rad. Fv. Ragnhild Eide, Ingeborg Eide og Lene Berg-Hansen. Foto: Ivar Haugen.

 

 

«Fantastisk og kjempeflott arrangementshelg på alle måter»

Norges Orienteringsforbunds representant Jan Arild Johansen roser arrangørklubbene Byåsen IL og Orkanger IF, og uttaler at han er 100% fornøyd med både terreng, arenaer og teknisk gjennomføring av helgens avslutning i Sport8Norgescup, O-Idol (for 16-åringer) og søndagens NM Stafett for junior.

Arrangementet startet med fartsfylt urban sprint fra Idrettsparken i Orkanger sentrum fredag 22. sept. Deretter fortsatte det lørdag 23. september med svært krevende mellomdistanse og siste løp/finale i Norgescupen, samt O-IDOL for 16-åringer fra Knyken Skianlegg. Søndag 24.september ble det hele avsluttet med NM Stafett for junior, hvor altså jentene fra Byåsen IL og guttene fra Sp.kl. Freidig tok gull.

Leder i hovedkomiteen for arrangementet Harald Storrønning, forteller at nær 100 funksjonærer har stått på hele helgen og mange av disse i opp mot 2 år i forberedelsene, og det har vært et enestående samarbeid arrangørklubbene imellom.

Byåsen Ils løpere har hevdet seg godt de siste årene, blant annet gjennom søndagens seier i NM Stafett for junior, Ingeborg Eides 2.plass i Sport8Norgescup sammenlagt, flere NM medaljer,  og Petter Liabakk Eriksens 9.plass i O-Idol.

Harald Storrønning leder for Byåsen IL Orientering forklarer:«- At våre utøvere presterer så godt er en stor motivasjonsfaktor for oss som sitter i administrasjon og støtte- og trenerapparat. Dette bekrefter også at det vi har gjort i Byåsen IL de siste årene fungerer, og at vi jobber målrettet og riktig.

 

 

 

 

Petter Liabakk Eriksen fra Byåsen IL tok en sterk 9.plass i O-Idol for 16-åringer.  Foto: Per Ivar Skinderhaug

 

 

 

Kontakt

Leder hovedkomite: Harald Storrønning, 47310923, h.storronning@gmail.com

Presseansvarlig: Øystein Wiggen, 97715660, oystein.wiggen@lindorff.com

 

Støtt våre sponsorer

Følg oss på Facebook

Terminliste, påmelding

Eventor (Norge)

Eventor (Sverige)

 

Bli bedre ...

Er du god på postbeskrivelses-symbolene? Ta TESTEN.

Andre (mange) nyttige o-øvelser her.

Kontakt oss

Leder: Harald Storrønning, tlf 47310923, h.storronning@gmail.com

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift