Knepent tap for topplaget Pors

Lørdag dro Lura-guttene ut på sin siste langtur for året for å møte Pors Grenland i Porsgrunn. Pors, ledet av tidligere storspiller, Tommy Svindal Larsen, har hatt en god sesong, men har ikke vært stabile nok til å kjempe om opprykket sammen med Fløy.

Tekst: Michael André Bekke

Norsk Tipping Ligaen avd.3
Pors - Lura (2 - 1) 3 - 2
Målscorere: 1 – 0 Kim Bentsen 5, 2 – 0 Sondre Lindgren Larsen 22, 2 – 1 Sander Schaathun Grelland 45, 2 – 2 Anders Emilsen Schreuder 72, 3 – 2 Ulf Andre Riis 84.
Luras lag: Eskil Leinebø, Daniel Jacobsen, Sander Schaathun Grelland, Johannes Eide, Ole Andre Nordahl, Jose Alejandro Valecillos, Simen Vedvik, Michael Bekke, Jose Alberto Valecillos (Bill André Vågshaug 89), Anders Emilsen Schreuder (Fredrik Vold 87), Erlend Gudmestad (Pål Røssevold Mildestveit 65).

Kampen åpnet friskt fra hjemmelagets side. De holdt høyt balltempo og hadde mye bevegelse i både midtbane og spissleddet. I de første minuttene av kampen slet Lura med å komme seg inn i kampen, og det gikk ikke mer enn fem minutter før hjemmelaget tok ledelsen i solskinnet på Pors stadion. Det ble fyrt i vei et langskudd som gikk via Lura-kaptein, Sander Schaathun Grelland, og videre forbi en utspilt Eskil Leinebø i Lura-målet. Dermed fikk Lura verst tenkelige start på kampen. Etter scoringen var det fortsatt Pors som hadde ballen og spillet, og det var hjemmelaget som fortsatte å produsere det som var av sjanser. I det 22 spilleminutt økte Pors ledelsen til 2 - 0 ved nok et distanseskudd, denne gangen gikk skuddet direkte i mål.

Etter 2 – 0 målet lå det gjerne litt i kortene at luften ville gå ut av bortelaget, men selv om laget slet mot ett godt hjemmelag, var det mye engasjement på banen og en Lura-gjeng som stod på for hverandre. Like før pause fikk Lura en dødball ved midtbanen. Lura flyttet frem sine hodesterke spillere og slo langt. Ballen endte hos Sander Schaathun Grelland, som fra 16 meter dunket til. Ballen fikk en nydelig skru og bue, og gikk over keeper og i mål. En vakker, men ikke minst en viktig scoring av Grelland og Lura.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2 – 1 til Pors. Lura var plutselig med i kampen igjen etter at Pors hadde vært det førende laget i første omgang.

I andre omgang justerte Lura presset sitt og stod litt høyere i banen. Det gjorde at ikke Pors fant rommene like mye som de gjorde i førsteomgang. Pors ble mer og mer frustrerte og Lura klarte å ta mer vare på ballen og kjøre overganger når mulighetene åpnet seg. I det 72 minutt endte en strålende Lura-overgang opp hos Lura-spiller Anders Emilsen Schreuder. Den unge talentfulle kantspilleren gjorde ingen feil og satte ballen kontant i mål. Dermed hadde Lura gradvis spist seg tilbake i kampen.

Etter utligningen ble frustrasjonen enda større hos Pors og hjemmelagets trener, Svindal Larsen. Lura lå godt og kompakt og hjemmelaget slet med å trenge igjennom. I det 84 minutt fikk hjemmelaget en corner som endte med scoring etter klabb og babb inne i feltet. Dermed var hjemmelaget nok en gang i ledelsen. Mot slutten av kampen fikk Lura noen gode dødballmuligheter, og bortelaget var ikke langt unna scoring på slutten. Sander Schaathun Grelland var nære å bli tomålsscorer, men dessverre for Lura sin del, ble det ikke flere scoringer denne ettermiddagen.

– Etter en vanskelig start på kampen, gjør guttene en heroisk innsats og jobber seg gradvis inn i kampen igjen. I andre omgang er vi gode og klarer å gjøre Pors frustrerte og vi kunne fort fått med oss poeng fra denne kampen, slik som kampen utviklet seg. Det positive i dag er at vi starter med tre juniorer og hvor hele 7 spillere er under 21 år, og det viser at vi har god bredde og en spennende stall, sier Lura-trener Øystein Elvestad.

– Dette var en vanskelig bortekamp og egentlig en bonuskamp for vår del. Det er de neste fem kampene som virkelig betyr noe nå. Vi har tre hjemmekamper igjen og to lokale bortekamper, fem cupfinaler med andre ord. Nå er det bare å brette opp armene, dette skal vi klare, legger materialforvalter Jamie Lui Cowling til.

Lura ligger fortsatt på en niendeplass på tabellen, og har en luke på to poeng ned til lagene på nedrykksplass. Neste kamp for de grønne er lørdag 23.09 klokken 14.00 på Lura Stadion. Lura oppfordrer alle som er interessert i lokalfotball til å komme på kamp. Vi sees på stadion.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift