Retrogjengen - et eventyr

Historien om B-laget til Kvernbit

Et lag som har alt

Hvis du kjører forbi Fossemyra en onsdag mellom 2000-2130 åpner du gjerne øynene for det som foregår nede på Fossemyra. Det er nok ikke A-laget du tar en ekstra titt på, men den sagnomsuste retrogjengen. En gjeng på mellom 20-25 spillere på hver trening, der latter og fotballglede ligger som en aura over hele område. En gjeng som møtes for å børste støv av gamle kunstner, eller en gjeng der de en gang for alle må innse at deres beste dager er talte.. Du har kanskje også gløttet innom Facebook for å lese referat fra kamp og trening, der hver økt er en eventyrfortelling, der detaljerte hendelser får spillerne til å føle seg som toppfotballspillere. Har du også vært så heldig å møtt opp på Fossemyra for å se en hjemmekamp har du opplevd musikk til oppvarming, speakertjeneste, åpen kiosk og et ekstremt varierende nivå på banen. Fra 3-3 mot Fedje og skuffelse til overtidseier mot serieleder Sandviken 2. Målrike kamper med flotte offensive prestasjoner til uforståelige forsvars- og keepertabber. Kvernbit 2 er alt. Strekkskader før kampstart, krampe, spillere som må bytte ut etter kun minutter spilt grunnet dårlig form, vanvittige scoringer, taklinger, og uttallige morsomme opplevelser. Men hvordan startet det? Hvem er Kvernbit 2?

 

Fem på trening

Kvernbit-gutten og Strilen-journalist Håvard Brakstad Moen hadde før dette året en viktig rolle i lokalfotballen. Han reiste distriktet rundt for å dekke kamper for Strilen. Alt fra Masfjord-Fedje til NBK. Han spilte og fotball for Nordre Holsnøy, selv med en lang karriere i Kvernbit. Brakstad Moen hadde idèer om noe mer. Noe annet enn å være eldstemann på et A-lag bestående av spillere som vil trene mer enn en gang i uken. Den sindige Frekhaug-karen fikk velsignelse fra styret i klubben og startet en iherdig ringerunde. Første trening var andre onsdag i januar. En iskald kveld. Spillende manager Håvard hadde fått nye baller og vester og sto klar på Myra akkurat som en 1.klassing før første skoledag. De to tidligere Kvernbit-spillerne Håvard Stusdal og Frank Blindheim var de to første som møtte opp. Nestemann var Thomas Johannessen fra Alversund, og sistemann for kvelden var Tom Erik Sagstad. Fem mann på første trening, og en tøff start. 

Firedoblet treningsoppmøte

Selv med en noe tøff start på opplegget ga standhaftige Brakstad Moen aldri opp og i takt med temperaturen økte treningsoppmøte voldsomt utover vinteren. Tidligere Kvernbit-spillere som Erlend Åsebø, Cato Geitanger, Erik Hesjedal, Kjetil Breivik, Øystein Askeland, Andreas Aalhus med flere kjente på sin besøkelsestid. I tillegg hadde Håvard med sin lange karriere som spiller både lokalt og i byn lokket med seg en god del spillere "sørom brunæ". Med et stabilt oppmøte tok retrogjengen fatt på en del treningskamper. 1-1 hjemme mot Eidsvåg 2, knepen 1-0 seier mot Lindås og et tap mot Nordre Holsnøy var noe av det laget var gjennom før sesongstart. 

Grisebank i sesongstarten

Med en halv vinter i treningsbanken sto retrogjengen klar til seriestart i April borte mot Loddefjord 3. En stor tropp fikk kjenne på nivået og det endte med et begredelig 6-3 tap. Kampen etter ble det 3-3 hjemme mot Fedje, 8-2 tap for Sandviken i kamp nummer tre før årets første seier kom i lokalderbyet mot Hordabø i mai. Med 12 poeng på 15 kamper har retrogjengen plassert seg midt på tabellen som det nest mestcorende laget, og det laget som slipper inn tredje flest mål. En målforskjell på 40-48 tilsier et gjennomsnitt på 7,3 mål per kamp de spiller. Har du enda ikke fått opplevd gjengen spille fotball anbefales du å møte opp på Fossemyra 15. oktober. Da spiller retrogjengen årets nest siste hjemmekamp. 

 

FOTO: HÅVARD BRAKSTAD MOEN

Grasrotandelen

Hovedsponsor

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift