- Hadde vært moro å bli matchvinner

Kristoffer Hagen har vokst opp i Kamma. Lørdag håper han å være toneangivende når hans nye kamerater møter Hamarkameratene.

Lørdag blir det fint på besøk på KFUM Arena. HamKam er en klubb med stolte fotballtradisjoner. Til Ekeberg kommer de som serieledere og i god stim mot et opprykk til det nest øverste nivået. Med 6 poengs luke til serietoer Alta er det mye som skal gå galt for at det ikke blir opprykksfest på Hamar i oktober.

For Kristoffer Hagen blir det en spesiell kamp. Kåffa-spilleren har hatt nesten hele sitt fotball-liv i klubben som er lørdagens motstander. Med unntak av et halvår i danske Hellerup (nivå to) i fjor vår, så har han vært å se HamKam-drakt siden han var 5 år. 26-åringen står totalt med omtrent 140 a-lagskamper for de grønne og hvite.

- Gleder meg veldig
Lørdag debuterer han som motspiller til moderklubben.

- Første gang mot HamKam blir selvfølgelig spesielt. Jeg har vokst opp og spilt i klubben i omlag 20 år. Jeg har mange gode kamerater som jeg snakker med ofte. Det vil også være ditto moro, og jeg gleder meg nok enda mer for å spille denne kampen, enn mange andre kamper, må jeg innrømme.

I vårkampen mellom de to lagene måtte Hagen sto over grunnet gule kort. Nå er han imidlertid klar for å være en sterk bidragsyter til at ikke det blir med poeng tilbake til Mjøsbyen.

Han er ikke overrasket over at HamKam er helt der oppe når det drar seg mot innspurt i PostNord-ligaen avdeling 1.

- Nei, det er jeg ikke overrasket over. De avsluttet veldig sterkt da jeg spilte der også under Kevin Knappen, så har de en viktig egenskap å vippe jevne kamper over til seier, noe vi kanskje har slitt med, innrømmer Hagen.

Tror på jevn kamp
For sin egen del er han brukbart fornøyd med sesongen. Formkurven den siste tida gjør han til optimist for lørdagen.

- Å bli kjent med og finne seg til rette i Kåffa har vært utelukkende positivt. På banen fikk vi en dårlig start med få poeng, men det har tatt seg opp veldig etter hvert. De siste to kampene nå har vært sterke, sier Hagen.

- Om vi klarer å fortsette som i de to siste kampene, så tror jeg alle på dette nivået vil få problemer. Det var en jevn kamp sist på Hamar, som HamKam vant, og det vil sikkert bli en jevn kamp igjen.

Han har likevel god tro på at KFUM kan ta hjem seieren denne gangen, og selv har han ingenting imot å spille en sentral rolle:

- Å bli matchvinner hadde vært veldig moro, først og fremst fordi det hadde gitt tre poeng som er det eneste som betyr noe, sier Kristoffer Hagen.

Hagen håper å se mange HamKam-supportere og Kåffa-profeter på tribunen lørdag. Gjestenes supportere mobiliserer og det settes opp buss fra Hamar.

Vi håper også å se mange KFUM-kamerater på arenaen denne lørdagen. Det ser ut til å bli fint vær, og jaggu hadde det smakt godt med en seier mot laget som trolig spiller OBOS-liga neste år. Møt opp! Billetter til kampen kjøper du på nettet.

SAMMEN FOR EN REN IDRETT

Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift