Velfortjent niende plass til J-16 i Dronninglund

Med en svært respektabel 9.plass blant 49 lag fra ulike nasjoner, setter Mathopens J-16 lag kursen hjemover etter en fantastisk uke.

Selve turneringen begynte litt trått med tap 5-12 for EHU Aalborg. Her var ikke jentene helt på det nivået vi vet de kan ha. Men mot nederlandske Brabant HandballSchool var de tilbake. I øsende regnvær var bergenserne best og vant 6-3.

På onsdag ble først tyske DJK Oesley og deretter Kjøkkelvik 2 feid av banen med 13-6 og 15-3, før vi møtte brasilianske E.C. Pinheiros til a
vsluttende gruppespillkamp. Vinneren ville ta 2.plassen i gruppen og gå til A-sluttspill, taperen måtte vente i spenning på resultatene i de andre gruppene. Det ble en jevn kamp, men mot slutten viste brasilianerne seg som det sterkeste laget og vant 10-6.

Feide all tvil til side
Likevel berget vi plassen i A-sluttspillet som 5. beste treer (av 6 som fikk plass i A). Og på torsdag feide jentene all tvil til side. Det var i A-sluttspillet vi hørte hjemme. Først vant de en jevn batalje mot Stranda 10-9 før andrelaget til Brabant led samme skjebne som tredjelaget og måtte tusle av banen med 11-9 til Mathopen. Dramaet nådde sitt klimaks på fredag morgen, med avsluttende gruppespillkamp mot erkerival Kjøkkelvik. De første 10 minuttene er det Mathopen som fører, men mot slutten av første omgang tar Kjøkkelvik over og leder 5-4 til pause. I andre omgang setter Kjøkkelvik frimerke på to av Mathopens spillere, og vi klarer aldri å finne noe godt svar på det. Det ender med et surt tap 13-6, og det var mange skuffede jenter å se på banen.

 Med 49 lag i 2001-klassen viser resultatene at Mathopens J-16 lag kommer på en respektabel og høyst fortjent 9. plass. Dere kan være stolte av innsatsen!

Tekst: Trond Ytrøy
Foto: Aina Stormark

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift