To store og to små på eventyr

Med mottoet «det er bedre å angre på noe du har gjort, enn noe du ikke har gjort» legger familien Sternell ut på langtur. I ett år skal S/Y Skyline være deres hjem og i begynnelsen av juli kaster de loss fra Drøbak med Karibia som mål.

Familien på fire fra Drøbak består av Torill og Christian og barna Ella Viola (6 år) og Carl Axel (4 år)

- Å dra på langtur med seilbåt har vært en drøm for oss begge siden vi var unge. Vi traff hverandre for 10 år siden og begynte med en gang å titte på seilbåt. Vi fikk vi hus og barn i mellomtiden og måtte vente litt med å kjøpe båt. I 2015 kjøpte vi S/Y Skyline, en Hanse 545. Vi kjøpte denne båten for å kunne ha mulighet for å dra på langtur, forteller Torill og Christian.

Båten lå på Kanariøyene da den ble kjøpt og paret seilte den hjem våren 2016. De bearbeidet tanken på langtur en god stund, og fant ut at sommeren 2017 var et egnet tidspunkt for å dra på tur. Den endelige beslutningen ble tatt rundt juletider 2016 og det ble deretter noen hektiske måneder med planlegging og forberedelser. Både Torill og Christian har sagt opp jobbene sine for å kunne fullføre seildrømmen.

Torill, Christian, Ella Viola og Carl Axel setter seil i begynnelsen av juli. Turen går først til Danmark, deretter over til Skottland og gjennom Caledoniakanalen. Videre går ferden til Irland, over Biscaya og ned til Kanariøyene. I november seiler de over Atlanterhavet til Karibia og blir der frem til mai. På veien tilbake går ferden via Azorene, gjennom den Engelske kanal og så hjem. Planen er at turen skal vare ca. ett år.

Skape minner med familien

Familien ønsker å dra på langtur for å oppleve friheten av å kunne seile hvor man vil i egen båt, ha tid med hverandre og barna og å skape minner med familien.

- Det vi ser mest frem til er å ha tid til familien. Å kunne tilbringe lengre tid i varmere strøk. Å seile fra øy til øy i Karibia. Å ligge på svai, våkne opp og kunne stupe rett uti krystallklart vann. Ha tid og mulighet til å kite, dykke, lære barna jolleseiling, forteller Torill og Christian.

Med på turen er selvsagt også den lille optimistjolla «Ruffeline» som familien har kjøpt av DSSF.

Mange lurer på hvordan det er å reise på langtur med barn, men både Ella Viola og Carl Axel gleder seg. Ella Viola vil starte i 3. klasse og Carl Axel i 1. klasse når familien kommer tilbake.

- Minstemann er ennå litt for liten til å forstå rekkevidden av det hele, men storesøster gleder seg veldig. Det blir nok litt rart for de å være borte fra venner og skole/barnehage et helt år, men samtidig er verdien av det de vil oppleve veldig høy. Skolen til Ella Viola har vært veldig imøtekommende og legger til rette for at hun skal kunne følge pensum og holde kontakten med klassen gjennom året, sier Torill.

På spørsmål om det er noe de gruer seg til eller som de tror blir spesielt utfordrende, svarer Torill og Christian at de ikke gruer seg til noe spesielt, men at havstrekningene der de ikke har ekstra mannskap om bord kanskje kan bli litt utfordrende. De vet også at er det noe som er helt sikkert for langturseilere er at utstyr går i stykker og at enkelte ting kan være vanskelig å reparere.

Følger hjertet

Familien har bare fått positive reaksjoner på at de skal på langtur.

- Alle synes det er veldig spennende og artig at vi reiser, men det er nok noen som bekymrer seg ørlite grann, spesielt med tanke på de store åpne havstrekningene, sier Torill.

- Vi vet jo ennå ikke om dette er en bra idé eller ikke, men vi håper at uttrykket «Det er bedre å angre på noe du har gjort, enn noe du ikke har gjort» stemmer. Vårt råd er vel å følge hjertet (og i hvert fall ikke hjernen), sier Torill og Christian.

Følg eventyret til Torill, Christian, Ella Viola og Carl Axel på www.sy-skyline.com

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift