Cupbomba smalt

KABOOM! Det var til tider euforiske scener på Fredrikstad stadion når cupbomba eksploderte på Blomsterøya foran 1412 tilskuere. Kråkerøy slo FFK 1-0 og er videre til 2. runde i NM!

 

Man håper og man drømmer. Man krysser fingre og tær. Men man tror egentlig ikke noe på det. Men i dag, 26. april 2017 på Fredrikstad stadion smalt cupbomba! Kråkerøy var overlegne FFK og vant 1-0. En fullt fortjent seier, som burde vært mye større!

Allerede fra start var det ingen tvil om hvilket lag som ønsket dette mest, hvem som var mest motivert og hvem som hadde størst tenning! For Kråkerøy startet i 100 og det så ikke ut til at et toppet FFK var forberedt. Tenningen var kanskje litt vel høy de første sekundene og Andreas Nygaard pådro seg gult kort allerede før minuttet var passert, etter en takling på Kristian Brix. Og det fortsatte. Kråkerøy ville mer og etter fem minutter kommer den første store sjansen til dagens hjemmelag. De kommer frem på venstre, spiller opp Vetle Nilsen i midten som får avslutte upresset fra 12-13 meter, men en kjemperedning av dagens desidert beste FFK’er, Håvar Jenssen, hindret nettkjenning fra midtbanespilleren.

Kråkerøy fortsatte kjøret og FFK hang etter, og det skulle snart bli skjebnesvangert for rødbuksene. For før det er passert ti minutter pådrar Håvard Åsheim seg gult kort etter en takling. Og snaue fem minutter senere presterer samme Åsheim å sparke bort ballen etter at dommer har blåst, og dermed gult kort nummer to. Og i fotball er gult+gult=rødt. Dermed er FFK redusert til ti mann før kvarteret er spilt. Men dette må sies var veldig hardt idømt.  

FFK legger seg da enda mer bakpå og Kråkerøy styrer hele kampen. Og de kommer også til flere store sjanser. Og halvveis i omgangen gir det uttelling. En dødball for grønnbuksene havner på bakre stolpe, det ender med en duell og ballen detter ned i beina til Martin Stafseng som kan dunke ballen enkelt i mål fra 4 meters hold. 1-0 til Kråkerøy!

Nå forventer de fleste at gjestene skal våkne og ta over kampen, på tross av en mann mindre på banen. Og et lite varsel kommer bare et par minutter etter skåringen. Da kommer FFK frem på høyre, slår et innlegg som ender på pannebrasken til Sanel Kapidzic. Men headingen går godt utenfor Kvedaras’ høyre stolpe. 

Men det skulle bli med det for FFK. For det er Kråkerøy som fortsetter å kjøre kampen. De spiller til tider ut Obos-ligalaget, og Eirik Laabak dominerer midtbanen og Tobias Faye Knudsen er sjefen i mellomrommet. De gir FFK spillerne mareritt de vil slite med i lange tider fremover. Og flere sjanser kommer. Den største kommer etter et horribelt tilbakespill fra Leko til Jenssen, som Tobias nesten kommer først på. Men Jenssen er nok en gang våken og klarer å få hindret Tobias i å sette ballen i mål. Men på tross av alle sjansene, klarer ikke et ineffektivt Kråkerøylag å sette flere baller bak en eminent Håvar Jenssen. Dermed ebber det ut med 1-0 til pause.

FFK gjør grep fra start i andre omgang, og to bytter blir gjort. Wright og Flo kommer inn for Kaland og N’Diaye. Men hjelper det? Nei! For Kråkerøy kommer igjen best i gang. Og allerede etter ett minutt ser alle ballen i mål, men fantastisk redning av Jenssen hindrer Stafsengs avslutning i å gå i mål. 

Og det fortsetter. Kråkerøy skaper sjanser på løpende bånd. Men uttellingen kommer ikke. Dog er ballen i nettet bak keeper en gang, men det annulleres for et frispark i duellen og dermed fortsatt 1-0. 

FFK gjør enda et grep, da Trebotic blir satt inn etter ca. ti minutter inn i andre omgang, og i en liten periode ser det ut til å hjelpe. Det er litt mer tempo, litt mer vilje og energi. Men de skaper allikevel ikke en eneste sjanse før Wright misser på innlegg som i stedet smeller i tverrliggeren over Kvedaras. Men perioden er kort og Kråkerøy fortsetter som det beste laget. Og når FFK i tillegg blottlegger seg helt enkelte ganger, er det nesten utrolig at ikke det blir flere skåringer for hjemmelaget. 

De siste ti minuttene blir en plage. Flere av Kråkerøyspillerne begynner å slite med kramper og det er mange tunge bein ute på kunstgresset. Men de kjemper allikevel som guder, og selv om FFK har ballen mer i denne perioden, skaper de null og niks. Jeg sier en gang til: null og niks! Skremmende for et lag som spiller to nivåer over Kråkerøy, på tross av at de er en mann mindre. 

Lunten på cupbomba brenner, sakte men sikkert. Men skal den eksplodere? Eller skal FFK klare å slukke den i de siste minuttene? I de siste sekundene? På overtid?

Svaret: NEI! Cupbomba eksploderte! Kråkerøy slår FFK! 

Og det verste; nei, det beste: Det er fullt fortjent! Og det burde vært mer enn 1-0, som det til slutt står på resultattavla på Fredrikstad stadion! For 3. divisjonslaget er mye bedre enn FFK denne fantastiske kvelden på Blomsterøya! 

Og det var herlige scener ute på matta etter at dommeren blåste i fløyta for siste gang. «Hele» Kråkerøy ville være med på avslutningen av festen på Fredrikstad stadion!

Matchvinner Martin Stafseng forteller etter kampen at han aldri var sikker på at de skulle klare det, selv om de var best hele veien. Og når Jenssen gjorde noen «umulige» redninger for FFK, så var det spennende samtlige minutter. Men utrolig moro!

Assistenttrener Joacim Jonsson sier han synes dette var helt fortjent mot et meget skuffende FFK-lag, som han mener ser ut som de tror de har vunnet kampen før de har begynt. Han er imponert over den innsatsen som guttene legger ned dennes kvelden og gleder seg over avansementet!

Det er mange som bør trekkes frem etter en slik kamp, men det er særlig to spillere som imponerer referenten: Tobias Faye Knudsen og Eirik Laabak! Tobias løper utrolig mange meter, både med og uten ball. Han viser finesser, godt blikk og er en liten "lirare". Eirik styrer midtbanen totalt. Han plukker opp andreballer og fordeler mat til sine medspillere i samtlige nitti minutter og går utenpå alle de som spiller i rød drakt. Som nevnt tidligere, jeg tror rødbuksene vil ha mareritt om disse spillerne i lang tid fremover. 

Når er det bare å vente på oppsettet for 2. runde. Kan det bli nok et topplag som kommer på besøk til Fredrikstad stadion? Kan eventyret fortsette? Det er bare å vente å se!
Uansett: Seieren er vår!


Kampfakta:
Lagoppstilling KIL:
Giedrius Kvedaras
Torvald Berthelsen – Martin Stafseng – Jørgen Hansen – Sivert Thorsen
Vetle Nilsen – Eirik Laabak
Aleksander Syversen (k) – Tobias Syversen – Andreas Nygaard
Oliver Alphonso 

Bytter KIL:
34. min     Ut:     Andreas Nygaard
                Inn:     Joacim Olsen
41. min     Ut:     Joacim Olsen
                Inn:     Mikael Sækingstad
78. min     Ut:     Oliver Alphonso
                Inn:     Jørgen Magnussen

Mål:
1-0    22. min     Martin Stafseng

Gule kort:
KIL:       Andreas Nygaard og Torvald Berthelsen
FFK:     Rino Falk Larsen

Røde kort:
FFK:     Håvard Åsheim (to gule)


Les mer om kampen:

Fredriksstad Blad her, her, her og her.
Demokraten her, her og her.
FFK

Fotballnerd
Alle resultater

 

Bedre forhold for fotball

Kråkerøy-cup

 

 

Utstyrsleverandør

Sponsor/samarbeidspartner

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift