Asker G16 med sølv i eliteklassen i Sandar Cup

Asker fikk plass i den spissede eliteklassen under Sandar Cupen. Og imponerte stort da de endte på andreplass - foran blant andre Pequeninos fra Brasil.

TEKST OG FOTO: BJØRN WOLD

Etter å ha gått gjennom vårsesongen i 1.divisjon uten å avgi poeng valgte Asker fotball sitt G16 lag å delta i eliteklassen i Sandarcupen. Sandarcupen er Norges nest største cup - med kamper over hele Vestfold, og Asker hadde flere lag med, der også 2003-laget imponerte med semifinaleplass.

G16-laget var ett av kun seks lag som hadde fått plass i den eksklusive eliteklassen. Der møtte de blant andre brasilianske Pequeninos. Det ble spilt et seriespill der alle 6 fikk møtes i nesten fulle kamper, 2 x 30 min. Her en oppsummering fra de kampene.

Asker - Sædalen: 4-1
I første kamp på fredag ettermiddag var motstander Sædalen fra Vestlandet, et lag som har gjort det meget godt på yngre nivå og vanligvis bryner seg på Brann og co. I typisk vestlandsvær var det Asker som viste seg som det klart beste laget og vant 4-1, og med det en solid start på cupen.

Asker - FK Tønsberg Elite 3-2

I neste kamp lørdag morgen skulle vi møte FK Tønsberg Elite, som er et topp 3-lag i Vestfold. Dette ble en tett og knalltøff kamp. Etter at Tønsberg klarte å hente inn vår 2-0 ledelse lyktes vi med å sette 3-2 like før slutt. En deilig seier for gutta.

Asker - Pequeninos (Brasil): 4-4

Så var det klart for å møte det brasilianske laget, Pequeninos, som i en generasjon har kommet til Norge på sommeren og hentet pokaler. Dette ble jevn og tøff kamp der Asker ble bedre og bedre utover i kampen. Det var tydelig i denne kampen at coach Jansson sin tøffe oppkjøring etter sommerferien har gitt resultater. Først hentet vi inn brasilianernes 2-0 ledelse, deretter snudde vi deres 3-2 ledelse til 4-3 i vår favør.

I siste halvdel av 2.omgang brente vi noen store muligheter til å virkelig sette dem på plass. Men over 3 minutter på overtid, mot spillets gang klarer Pequeninos å utligne. Dommeren dømte mål for så å blåse av før Asker fikk ta avspark. Det lyste skuffelse, og for enkelte av spillerne sinne, etter kampslutt. Seieren og kjempeprestasjonen deres ble frarøvet i siste sekund. Tungt for både unge og gamle vinnerskaller..

Asker - Ready: 2-0
Heldigvis var det bare et par timers pause før de fikk mulighet til å revansjere poengtapet. På andre banehalvdel stod Oslo-laget, Ready. Dette laget bestod i hovedsak av spillere som etter sigende hadde tyvstartet juniortilværelsen og til vanlig spiller i G19-serie. Med andre ord et fysisk lag. I denne kampen var det klasseforskjell. Vi vant 2-0 og var nærmere 3 og 4, enn de var redusering.

Den knallharde cupen med fire hele kamper på to dager hadde tært på kreftene til flere spillere i troppen, og en spiller er dessverre ute med kneskade.

Asker - Sandefjord Ballklubb: 0-1

På lørdag kveld da alle lagene hadde spilt fire kamper var situasjonen slik at det var kun to lag som var ubeseiret. Dette var Asker og hjemmelaget, Sandefjord Ballklubb. Nettopp disse to lagene skulle møtes på Storstadion i Sandefjord på søndag formiddag i det som ble en ren finale. Sandefjord er et veldig bra lag med bl.a. 3 spillere som var med på Statoil talentleir (forberedende landslagsuttak for G16).

Finalen på gamle Storstadion gikk på gress. Ingen fordel for oss å møte Sandfjord på deres hjemmebane og på et underlag som vi ikke har spilt på denne sesongen. Kombinasjonen slitne bein og uvant underlag der ballen ikke rullet slik vi er vant med, var nok en medvirkende årsak til at vi ikke kom i gang med spillet vårt før mot slutten av første omgang. Vi fikk et par sjanser mot slutten av omgangen da keeperen deres måtte gjøre en redning og en suser i tverrliggeren. Vår keeper, Noah, hadde forøvrig gjort et par strålende redninger, så vi var ikke misfornøyde med 0-0 til pause.

I 2.omgangen var Sandefjord hakket bedre enn oss og fikk målet sitt midtveis. Vi klarte aldri å utligne det, og kampen ebbet ut med 0-1. Litt synd at akkurat denne kampen gikk på et tørt og noe langt naturgress, for vi klarte aldri å få i gang det gode spillet vårt.

Uansett en kjempeprestasjon av laget som tross finaletapet kan reise hjem med sølv rundt halsen og 2.plass i Eliteklassen. Nå venter høstsesongen der målet bør være å gå ubeseiret gjennom 1.divisjon for trener Magnus Jansson og hans ivrige og dyktige gutter.

G2003 stilte altså også i turneringen. Det med to jevne lag - som begge imponerte med å ta seg til A-sluttspill. Og her fortsatte det ene laget å fosse frem og tok seg helt til semifinalen - noe som til slutt ga dem syv spilte kamper i løpet av to dager.

Dessverre ble det tap i semifinale og påfølgende bronsefinale, men sterk prestasjon likevel av Ole Petter Engebretsens gutter.

På bildet ser dere en fornøyd G16-gjeng. Øverst fra venstre: Erik Mobæk (lagleder), William Wold, Gabriel Fikru Gilhespy, Fredrik Fusche, Kristoffer Prestrønning, Andreas Nilsson, Olav Eliassen, Mathias Jansson, Michael Johnsen Moustaka, Viktor Bræin, Magnus Jansson (Hovedtrener). Nederst fra venstre:Andy Blaka Rusta, Sander Monclair, Noah Kaldahl Miller, Sindre Mobæk, Christian Helsem, Eirik Sæther, Trym Sørum (assistentrener). Sebastian Halvorsen deltok også, men ble dessverre skadet før finalen og er ikke på bildet.