Ullevål Chicas med sterk innsats i Relita Cup i Uppsala

Ullevåls jentelag (00-02) var for anledningen forsterket med fem Readyjenter og deltok i nystartede Relita Cup for rene jentelag. Fasiten ble én seier, to uavgjorte kamper og to tap.

Uppsala har flere gode bandyklubber, men jentene er samlet i BOIS som satser aktivt på jentene. De tok initiativ til en egen ren jentecup for 11'er og Ullevål blinket ut dette som sesongens store mål. Chicas har spilt i 2002 7'er-serie i årets sesong, så erfaring med 11'er bandy har vært svært begrenset. Det var derfor fint å få forsterkninger fra Readys gode jenter, og samarbeidslaget skulle vise seg å bite godt fra seg i Relitahallen denne helgen.

Første kamp mot samarbeidslaget Kalix/Umeådalen fra Nord-Sverige endte 1:7 mot store og sterke spillere. Jentene kjempet tappert mot overmakten og fikk en redusering ved Pia til 1:3. I andre omgang ble motstanden tøff. I neste kamp møtte de også sterk motstand, Villa Lidköping vant greit 6:2, men med fine mål av Kristiane og Pauline. Ett hakk opp fra første kamp, og vi begynte å ane at stigningen i taktikk og innsats skulle fortsette utover i turneringen. Villa og Kalix/Umea ble til slutt finalelagene, så ingenting å si på resultatene.

Tredje kamp for dagen var mot arrangørklubben BOIS og ble meget jevnspilt, og Ullevål spilte kynisk på egne ferdigheter. Lange kast til spiss, knallhard førstestyring og en ”kjøttmur” i forsvar hindret BOIS i å trenge gjennom. Igjen var Kristiane frempå og pirket inn 1:0, før Ina fastsatte sluttresultatet til 2:0 på et flott skudd. Sensasjonen var et faktum og våre svenske venner var rause nok til å gratulere varmt med seier til grannelandet. Jubelscenene ville ingen ende ta da Nasjonalsangen runget utover anlegget. En hyggelig gest av BOIS.

Så glade blir norske jenter når de slår svenskene:

Søndag  var det klart for plasseringsspill om 5-7 plass og igjen stod BOIS på andre banehalvdel. Og igjen sjokkerte Ullevål vertene. Måltyven Kristiane åpnet ballet med 1:0, deretter la Katrine på til 2:0 etter et flott raid, og igjen var Kristiane der og 3:0. BOIS var lettere rystet, men kom til hektene og startet en opphenting som endte i 3:3. Greit kampen sett under ett, men litt surt å miste en 3:0 ledelse.

Siste kamp i turneringen var mot Västerås, en av Sveriges mest meritterte klubber og nybakte SM-mestere for herrer (vant 6:4 over SAIK lørdag ettermiddag). Ullevål hadde nå 4 uvante 11'er kamper i beina og ble liggende bak 0:2 etter første omgang. Men så kom siste fighting spirit inn i laget, og Julie reduserte til 1:2 i starten av andre omgang. Rett etterpå gjorde Nora alt selv og raidet hele banen før hun scoret sikkert. 2:2! Spillet bølget frem og tilbake med kjemping fra begge lag. Stine i mål leverte igjen flere klasseredninger og forsvarsrekka med Taran, Katrine og Pauline stod som en levende vegg. Midtbane og half'er jobbet innbitt og gav aldri VSK lov til å bygge opp spillet. Igjen scoret VSK på et suser av et langskudd, men Chicas ville ikke gi seg. Og helt fortjent fikk de betaling for innsatsen med scoring av Ninni fem minutter før slutt – påpasselig fremme på en retur. Igjen uavgjort, men denne gangen deilig å unngå tap etter å ha ligget under.

For å være såpass uvante med 11'er bane står det stor respekt av jentene! De svenske lagene har spilt 11'er lenge og har bedre individuelle ferdigheter. Readys gode jenter styrket laget, men som referatet viser var alle med å dra lasset. Lagleder Stig Pedersen gjorde en fantastisk jobb med å motivere jentene og legge en taktikk som var tilpasset egne styrker og motstandernes svakheter.

En stor takk til Trond Bergersen som har vært primus motor for turen og vært høyt og lavt for å få dette til. Et minne for livet for jentene og for foreldrene som fulgte med! Vi må også rette en stor takk til BOIS for flott arrangement og svensk gjestfrihet. Jentene stakk også av gårde med FAIR PLAY prisen, stemt frem av de andre lagene. Det vitner om gode holdninger – og det var flott å se hvordan alle på laget hjalp og motiverte hverandre – på tvers av moderklubber.

Takk for i år – vi gleder oss allerede til neste sesong.

Høstsemesteret  2018
i Turn-avdelingen

starter 28.august.

Ukeplan finner du her.

Velkommen til trening i uke 34-2018

TURNSTYRET

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift