Mjøndalen ble for sterke i Oldboysfinalen

Etter en solid 5-2 seier borte mot Solberg i semifinalen ble det hjemmekamp på Mjøndalen i finalen.

Søndag kveld møttes Ullevål og Mjøndalen til NM-finale for Oldboys på Bergbanen. Kampen var behørig nok det siste som skjedde på Bergbanen før kjøleaggregatet ble skrudd av for sesongen samtidig med at dommern blåste av kampen etter 60 minutter.

Sin vane tro levert banemaskapet med Finn i spissen strålende forhold som var en NM-finale verdig. Lagene på sin side vartet opp med mange tekniske finneser, tempoet bar imidlertid preg av at det var noen år siden de fleste av spilleren hadde passert toppen som bandyspillere. En ting som ingen av spillerene hadde vokst fra seg var imidlertid innsats og engasjement, noe som var minst like bra som når de spilte i Eliteserien.  Det var som de sammen som klagde på dommern og motstandere, og også de samme som måtte finne seg i å roe seg ned på utvisningsbenken.

Det var Mjøndalen som tok ledelsen 1-0 etter 9 minutter ved evig unge Jonas "Jojo" Pettersson (svensken som er født på offsidegrensen), han ble da også mannen som utgjorde forskjellen på lagene med sine fire scoringer. 2-0 til MIF kom etter 21 minutter, nok en gang ved "Jojo"

Ullevål reduserte til 1-2 ved Bjørn Fredriksen ett snaut minutt før pause på et klassisk Fredriksen vis, inn fra kanten og driblet alt og alle innenfor 17-metern før han satte ballen bak en som alltid forbannet Mjøndalen keeper, Kenneth Lauritsen.

Fem minutter ut i andre omgang fikk Ullevål straffe,  Erik Meier var sikkerheten selv fra 11-metern og lagene var like langt

Ytterligere to mål av "Jojo" gjorde at Mjøndalen ledet 2-4, før Hans Simensen satte inn 2-5  på en situasjon som minnet mistenkelig på offside..... I kampens siste minutt fastsatte Kjetil Hoftun sluttresultatet til 2-6 og Mjøndalen kunne slippe jubelen løs etter å ha sikret seg tittelen som Norgesmester Oldboys 2015.

Dagens store høydepunkt for fotografen var jo unektelig jeg klaret å feste Bernt Haugens klassiske finte "Haugensvingen" på film (les bildere) Mange har forsøk å kopiere den men jeg har enda til gode å se en god kopi, det er imidlertid vedlig mange som har blitt lurt av den, både i Eliteserien i forrige århundre, og i dagens NM-Finale for Oldboys,  Se serien under;

 

Høstsemesteret  2018
i Turn-avdelingen

starter 28.august.

Ukeplan finner du her.

Velkommen til trening i uke 34-2018

TURNSTYRET

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift