Åsen IL

Åsen stadion på Røtterudmoen

Åsen stadion på Røtterudmoen

Åsen stadion på Røtterudmoen er Åsen ILs hovedanlegg for både fotball og langrenn. Åsen stadion er lett tilgjengelig med bil, buss og ski/til fots (eller sykkel om sommer) og kan derfor betegnes som et nærmiljøanlegg for bygdas unge og voksne langrennsentusiaster.

Løypene har alle vanskelighetsgrader fra meget lett, lett, middels til meget krevende. Denne variasjonen og bredden på løypene gjorde det mulig at skianlegget på høsten 2015 også fikk godkjennelse av FIS. De kan altså også brukes til nasjonale og internasjonale konkurranser. Anlegget inngår også i toppidrettssatsingen av Nannestad VGS. Det er dermed også et fullblods trenings- og konkurranseanlegg.

Alle løyper blir som regel preparert for både klassisk og skøyting. Den lengste og tøffeste løypa har en lengde på ca 6 km og av dette er ca 4 km lysløype. Start og høyeste punkt ligger på ca 200 m og laveste punkt nede ved Rotua på ca 155 m. Total stigning på lengste distanse er ca 180 m.

Vinterstid foregår det organisert trening i regi av Åsen ILs langrennsgruppe på tirsdager og torsdager mellom 18:00 og 19:30. Mens barna trener ser vi gjerne at også foreldre tar på seg ski og bruker løypene, men det er fint om andre idrettslag kan å unngå å ha organisert trening i vårt anlegg på disse tider. Anlegget brukes av alle aldersklasser og ferdighetsnivåer. Den øverste og flate delen er veldig oversiktlig og egner seg ypperlig for de aller yngste og nybegynner (lysegrønn og grønn løype). Lengre ned er det utfordringer for de litt viderekommende (blå og rød løype), mens den eldste ungdomsklassen samt juniorer og seniorer vanligvis trener i den lengste og tøffeste runden (svart).

Åsen Idrettslag
Austadalsvegen 42, 2033 Åsgreina
Kontakt: leder(at)aasenil.no

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift